logo

Bizim Blog

Türkiye’de bir KOBİ’yseniz vergilerden yönetmeliklere, güncel haberlerden finans ipuçlarına, ihtiyacınız olan tüm bilgiler Bizim Blog’da!

Dijital Dönüşüm

İnteraktif Vergi Dairesi Nedir, Hangi İşlemler Yapılabilir?

İşletme sahipleri tarafından sıkça merak edilen “İnteraktif vergi dairesi nedir?” sorusu, Türkiye Cumhuriyeti Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda gerçekleşmesine imkan tanıyan online uygulama olarak yanıtlanır.

7 dk okuma17 Aralık 2022
Vergi

Gelir Vergisi Ne Zaman Ödenir?

Gelir Vergisi kurum olmayan gerçek kişilerin bir yıl içerisinde elde ettiği gelirlerin ve iratların yani mülklerden gelen gelirin vergilendirilmesi durumudur. Gerçek kişiler kavramı hukukta yetki kullanması ve hak edinebilmesi uygun görülmüş olan vatandaşları ifade eder.

6 dk okuma15 Aralık 2022
e-Belge

GİB Portaldan E-Fatura Nasıl Kesilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hizmete sunulan portal, mükelleflerin muhasebe ve fatura işlemlerinde kolaylık sağlar. GİB portala nasıl giriş yapılır? Sorunun cevabı için gereken bilgilere birlikte göz atalım.

6 dk okuma15 Aralık 2022
e-Belge

e-Arşiv Faturası Nedir, Nasıl Kullanılır?

E-arşiv fatura tüm kullanıcıların işlemlerini elektronik ortamda yapmasına imkan sağlayan, Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı uygulamadır. Her bir kullanıcının kendisine özel kullanıcı adı ve şifresi vardır. Kullanıcılar bu uygulama ile tüm faturalarını düzenleme, saklama ve raporlama imkanlarına sahiptir.

7 dk okuma14 Aralık 2022
İş Yönetimi

KDV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Vergi gelirleri içinde büyük paya sahip Katma Değer Vergisi, mükelleflerin aylık olarak beyanname sundukları ve ödedikleri vergi türüdür. Devlet elde ettiği KDV gelirlerini, kamusal hizmetlerde kullanır. KDV, ürün veya hizmetin alıcıya ulaştığı süre boyunca geçen zamandaki değer artışını ifade eder.

7 dk okuma13 Aralık 2022
Ön Muhasebe

İrsaliyeli Fatura Nedir, Nasıl Düzenlenir?

İrsaliyeli fatura taşınan mal ile ilgili tüm resmî belgelerin bir arada durduğu önemli bir evraktır. İrsaliye faturası nedir ve nasıl düzenlenir, bu iki evrakın bir arada olmasının avantajları nelerdir hep birlikte bakalım.

7 dk okuma12 Aralık 2022
Ön Muhasebe

Cari Hesap Takip Programı: Bizim Hesap

Bizim Hesap ile cari hesapların takibini dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden yaparak işletmenizin finansal durumunun sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.<br /> Cari hesap takibi bir işletmenin ticari dengelerini korumak açısından önem taşır.

3 dk okuma20 Ekim 2022
Vergi

2022 Yılı Gelir Vergi Ödemeleri

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ödemekle mükellef olunan gelir vergisi ödemeleri ve oranlarını yazımızda bulabilirsiniz. 2022 yılı Gelir Vergisi oranlarına ilgili yazıdan ulaşabilirsiniz.

3 dk okuma07 Mayıs 2022
İş Yönetimi

2022 Yılında Vergi Beyanname Verme ve Ödeme Süreleri

Her sene olduğu gibi bu yılda vergi ödemeleri birlikte vergi beyannameleri için de belli bir son tarih bulunuyor. Vergi beyannameleri ve ödemeleri için açıklanan ilgili tarihlere yazının devamından ulaşabilirsiniz.

4 dk okuma07 Mayıs 2022

Bizim Bültene Bekleniyorsunuz!

İşletmenizin işine yarayacak tüm bilgilerden haberdar olun.