logo

Bizim Blog

Türkiye’de bir KOBİ’yseniz vergilerden yönetmeliklere, güncel haberlerden finans ipuçlarına, ihtiyacınız olan tüm bilgiler Bizim Blog’da!

İnsan Kaynakları

2023 Kıdem Tazminatı Tutarları

Kıdem tazminatı tutarları; memur, emekli ve işçiye göre farklı oranlarda şekillenebiliyor. Yeni yılda yapılan zamlarla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından güncellenen kıdem tazminatı tutarları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.

6 dk okuma26 Ocak 2023
KOBİ Dünyası

2023 Kobi Destek Kredileri

Her yıl olduğu gibi girişimcileri ve esnafları desteklemek için 2023 yılında da devlet destekli kredi paketleri hazırlanarak Ekonomi Bakanı tarafından açıklandı.

7 dk okuma26 Ocak 2023
Vergi

2023 Yılı Vergi Oranları ve Dilimleri

Asgari maaşın artmasıyla beraber her yıl olduğu gibi 2023 yılında da vergi oranları ve dilimlerinde farklılıklar olmuştur. Gelin detayları birlikte inceleyelim.

7 dk okuma25 Ocak 2023
e-Ticaret

2023 E-Ticaret Yönetmeliği

1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni e-ticaret yönetmeliği sayesinde tekelleşmenin önüne geçilmesi, esnafın hakkının korunması ve yıkıcı uygulamaların ortadan kaldırılması hedeflenmiştir.

7 dk okuma24 Ocak 2023
e-Ticaret

Sanal POS Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Müşterilerin mağaza alışverişi yaptıktan sonra kredi ve banka kartı ile temassız ve şifreli işlem yapabildikleri cihazlara fiziki POS adı verilir. Sanal POS cihazı ise müşterinin sanal mağaza üzerinden alışveriş yaptıktan sonra ödeme yapabilmesini sağlayan dijital bir yazılım sistemidir.

8 dk okuma22 Ocak 2023
e-Belge

e-Fatura Entegrasyonu Nedir?

Elektronik ortamda verilen hizmetler ve satılan ürünler için kâğıt ve baskı materyallerini kullanmadan fatura düzenlenmesini sağlayan elektronik fatura e-ticaret sitelerinin en çok kullandığı belge türlerinden biridir.

7 dk okuma20 Ocak 2023
İş Yönetimi

2023 Asgari Ücret Tutarı

Türkiye’de artan enflasyon ile mücadele etmek için 2022 yılında asgari ücrette yapılan artışın üzerine 2023 yılı için yüksek bir zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Aralık tarihinde milyonlarca çalışana müjde niteliğinde açıklanan yeni asgari ücret tutarı insanlar tarafından merak konusu oldu.

7 dk okuma15 Ocak 2023
Ön Muhasebe

Cari Hesap Takibi Nasıl Yapılır?

İşletmeler operasyonel faaliyetlerini sürdürmek ve geleceğe dönük pozitif kararlar alabilmek amacıyla cari hesap takibi gerçekleştirir. Siz de Bizim Hesap muhasebe programı sayesinde; fatura, tahsilat, çek veya senet gibi işletme içi ödemeleri kolayca yönetebilir, dilediğiniz yerden ilgili kayıtlara anında ulaşabilirsiniz.

8 dk okuma20 Aralık 2022
Girişimcilik

Bir Personelin İşletmeye Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Her işletmede, farklı sayıda ve pozisyonda çeşitli personeller bulunur. Personellerin işletmelere maliyetleri ise aylık hakedişlerinden farklı olarak hesaplanır. Bu yazımızda personellerinizin işletmenize olan maliyetlerini hesaplama konusunda ihtiyaç duyabileceğiniz birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

7 dk okuma19 Aralık 2022

Bizim Bültene Bekleniyorsunuz!

İşletmenizin işine yarayacak tüm bilgilerden haberdar olun.