logo

Bizim Blog

Türkiye’de bir KOBİ’yseniz vergilerden yönetmeliklere, güncel haberlerden finans ipuçlarına, ihtiyacınız olan tüm bilgiler Bizim Blog’da!

İnsan Kaynakları

2022 Yılı İstihdam Teşvikleri

Her yıl hem çalışan hem de işveren açısından bazı teşvikler yapılmaktadır. 2022 yılında hangi teşviklerin olduğunu sizin için bu yazımızda anlattık.

4 dk okuma07 Mayıs 2022
Vergi

2022 Yılı Vergi Takvimi

Her yıl olduğu gibi 2022 yılı için de vergilerin beyan ve ödemeleri için bir takvim belirlenmektedir. Her ay özelleştirilen yıllık takvimin Nisan ayını kapsayan ödeme tarihlerine bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

6 dk okuma07 Mayıs 2022
e-Belge

Bizim Hesap ile e-Arşiv Faturanızı Düzenleyin!

Bizim Hesap online ön muhasebe programı ile e-fatura mükellefi olmasanız bile birkaç tıkla e-arşiv fatura oluşturabilir ve anında gönderebilirsiniz.

4 dk okuma07 Mayıs 2022
e-Belge

2022 Yılı e-Belgeye Geçiş Zorunluluğundaki Değişimler

Her yıl getirilen düzenlemeler ile kapsamı genişletilen e-belge kullanımı için, bu yıl da çeşitli düzenlemeler yapıldı ve kapsam geçtiğimiz yıla göre daha fazla genişletildi.

4 dk okuma11 Nisan 2022
Ön Muhasebe

e-SMM Geçiş Zorunluluğu

İşletme sahiplerinin fatura keserek kazanç gösterebilmeleri mümkündür. Bununla birlikte serbest meslek mensupları için durum biraz daha farklı olmakla birlikte 2022 yılında onlar için de çeşitli düzenlemeler getirilmiş bulunuyor.

3 dk okuma11 Nisan 2022
e-Belge

E-Fatura Durum Kodu Nedir?

e-Faturaların alıcı ve satıcı arasındaki iletim süreci çok hızlı bir şekilde gerçekleşse de elektronik iletimin takibini yapmak yine de gerekli olmaktadır. Bu sürecin aşamaları ise e-Fatura Durum Kodu ile takip edilir.

5 dk okuma11 Nisan 2022
Ön Muhasebe

2022 Yılında Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?

Her yıl düzenlenen cezai yaptırımlar içinde faturasız ürün alma ve faturasız ürün satma cezası da yer alıyor. Bu yıl da yine faturasız ürün satmak yada almak söz konusu olduğunda kesilecek olan cezada bir artış görülüyor.

3 dk okuma11 Nisan 2022
İnsan Kaynakları

2022 Kıdem Tazminatı Tutarları

İşletme sahiplerini ilgilendiren önemli bir konu olan kıdem tazminatının yeni tutarları 2022 yılı için de belirlendi.

3 dk okuma02 Nisan 2022
Girişimcilik

NACE Kodu Nedir, Neden Önemlidir?

Bir şirket kurarken, şirketinizi büyütürken ya da faaliyet alanını değiştirirken bilmeniz gereken NACE kodu hakkında merak ettiklerinizi anlattık.

3 dk okuma02 Nisan 2022

Bizim Bültene Bekleniyorsunuz!

İşletmenizin işine yarayacak tüm bilgilerden haberdar olun.