02.04.2022

N11’de Satış Nasıl Yapılır?

N11’de Satış Nasıl Yapılır?

E-Ticarette rekabet gücünüzü arttırmak için siz de Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden biri olan N11’de mağaza açıp satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Bir pazaryerinde mağaza açmanın en büyük avantajı kendi internet siteniz ve dijital pazarlama faaliyetleriniz olmadan da satış yapma imkanı sunmasıdır. Pazarlama operasyonlarına yüksek bütçeler ayırmış olan bu pazaryerleri sayesinde, sizde geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Peki, bütün bu avantajlardan yararlanmak için N11’de nasıl satış yapmalısınız?

Mağazanızı Açın

Türkiye’de kurmuş olduğunuz şahıs veya sermaye şirketinize ait vergi numarası, geçerli bir e-posta adresi ve aktif bir banka hesap bilgisi ile N11’de mağaza açabilirsiniz.

N11’de mağaza açmak oldukça kolay bir süreç. Hiçbir fiziki dokümanının kargolanmasını ya da belli bir başvuru noktasına gidilmesini gerektirmeden internet üzerinden mağaza açmak için gereken başvuruyu yapabilirsiniz. 

Mağazanızı açmak için yapacağınız başvuru için sizden istenen dokümanları internet ortamı üzerinden platforma yüklemeniz, bütün işlemleri eksiksiz olarak tamamlamanızın ardından ise mağazanız 1-3 gün arasında açılmaktadır. 

Gerekli Belgeleri Hazırlayın

Mağaza açmak için gerekli belgeler şahıs ve sermaye şirketleri için farklılık göstermektedir.

Şahıs Şirketleri İçin Gerekli Belgeler: 

  • Vergi Levhası 
  • İmza Sirküleri 
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri 
  • Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi 

Sermaye Şirketleri ve Adi Ortaklıklar İçin Gerekli Belgeler: 

  • Güncel Faaliyet Belgesi 
  • Vergi Levhası 
  • İmza Sirküleri Ortaklık Sözleşmesi  
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri Satıcı İlan ve İşlem Sözleşmesi

Ürün Sayınıza Uygun Paketi Seçin

N11’de mağaza açmak için herhangi bir ödeme yapmazsınız ancak ürünlerinizin listelenmesi için ücret ödemeniz gerekir. Mağazanızı açtıktan sonra satacağınız ürün sayısına uygun olan paket seçimini yapmalısınız. Bu paketlerden minimum 100 ürün, maksimum da 10.000 ürün için belirlenmiş çeşitli alternatifler bulunmaktadır.

Komisyon Oranlarını Bilin

Sattığınız her ürün için N11 sizden belli bir komisyon bedeli alır. Ancak bu bedel her kategoride farklılık gösterir. Bu sebeple de hangi kategori altında satış yapacaksanız komisyon oranlarınızı baştan bilmek ve ürün fiyatlarınızı buna göre belirlemek doğru bir başlangıç olacaktır. 

Fatura ve Vergi Oranlarını Öğrenin

Satacağınız ürünün KDV’si ürün bazlı olarak değişmektedir. Bununla birlikte vergilendirme de yine kazancınıza bağlı olarak değişim gösterecektir. Ancak N11’in belli bir vergi muafiyet limiti de bulunmaktadır. Belli bir oranın altında (30.000 TL) kazancınız olması halinde gerekli olan muafiyet yazısını sisteme ekleyerek vergi muafiyetinden faydalanabilirsiniz. 

Rakiplerinizi İnceleyin

N11 size yalnızca geniş bir hedef kitlesi sunmaz; aynı zamanda kendi sektörünüzdeki rakipleriniz hakkında da fikir sahibi olmanızı sağlar. Rakiplerinizin mağazalarını inceleyerek kendinizi daha fazla geliştirmenin yollarını bulabilirsiniz. Sadece hangi ürünleri sattıkları ve nasıl bir mağazaları olduğunu değil, onlardan alışveriş yapmış olan kullanıcı yorumları da ciddi ölçüde fikir sahibi olmanıza ve strateji geliştirmenize katkı sağlar.

Bizim Hesap, N11 ile Entegredir

N11 mağaza yönetimi kendi içinde ciddi bir operasyon gerektirmektedir. Varsa fiziksel mağazanız ya da internet mağazanızdaki satışlarla birlikte N11’de satış yapmak oldukça ciddi bir iş yükü altında kalmanıza sebep olabilir. Dolayısıyla da Online Ön Muhasebe Programı Bizim Hesap ile çalışarak N11 mağaza entegrasyonunu yapabilir ve iş yükünüzü hafifletebilirsiniz.

Bizim Hesap’ın ücretsiz pazaryeri entegrasyonu sayesinde N11 mağazanızdaki tüm satış süreciyle ilgili işlemleri tek bir panel üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Siz de daha az iş yükü ile daha fazla kazanmak için hemen mağazanızı açın ve Bizim Hesap ile kolayca yönetin.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.