20.05.2020

İşletmelerde Gelir Gider Hesabı Yöntemleri Nelerdir?

İşletmelerde Gelir Gider Hesabı Yöntemleri Nelerdir?

İşletmelerde her gelir ve gider kaleminin tek tek tutulması muhasebe tarafında yanlış bir hesabın çıkmasının önüne geçer. Bizim Hesap ile bunun takibini kolayca yapabilirsiniz.

Bir işletmenin masrafı asla bitmez. Gelir olduğu gibi giderler de mutlaka olacaktır. Gelir ve gider arasındaki dengenin büyümenize olan etkisi göz önüne alınınca da gelir ve gider takibinin çok sıkı bir şekilde yapılması gerekir. Bunun için eski usul yöntemlerdense çağın dinamiklerine ve hızına uygun olan yöntemi Bizim Hesap ile bulabilirsiniz.

Gelir Gider Takibi Nedir?

Sattığınız ürün ya da hizmetlerden elde ettiğiniz gelirler ve işletmenizin gereksinimleri için yapacağınız harcamalar ile ödemelerinizin hepsi gelir-gider takibi altındadır. Bunların doğru bir şekilde yapılması işletmenizin büyümesi, daha iyi stratejiler kurabilmeniz, kazancınızı doğru bir şekilde ölçebilmeniz adına son derece önemlidir.

Bütün bu takibi ise kalem kalem kayıt altına alarak yapmanız mümkündür. Yüklü bir ödeme ile işletmeniz için aldığınız bir kahve makinesinin nicelik değeri farklı olsa bile nitelik olarak ikisi de gider kalemi olduğu için aynı önemle takibinin yapılması gerekir. Bu denge gelirleriniz için de geçerlidir.

Gelir Gider Hesabı Yönetimleri Nasıl Yapılır?

Her bir kalemin ayrı ayrı kayıt altına alınması dendiği zaman eski usul kasalar gözünüzün önüne geliyor olabilir. Bilinen ilk yöntemler olarak bundan yıllar önce oldukça da işlevseldiler. Zaman içinde elektronik ortama geçiş yapılması ile kayıt defterlerinin yerini excel tabloları almaya başladı. Hala da kullanılan bu yöntem her ne kadar daha pratik olsa bile manuel olarak müdahale gerektiriyor ve bu da hata yapma ihtimalinizi artırıyor.

Oysa günümüzde elektronik ortamların daha erişebilir, daha paylaşabilir olmasını sağlayan dijitalleşme teknolojik ilerlemelerin de katkısıyla çok daha kolay çözümlerin ortaya çıkmasını sağladı. Kullanacağınız ön muhasebe programı sayesinde hem daha sağlıklı bir kontrol sistemi geliştirmeniz hem iş yükünüzü azaltmanız mümkün oldu. Bu yüzden gelir-gider takibini yapmak için Online Ön Muhasebe Programı Bizim Hesap ile gelir-gider yöntemini denemek sizin için büyük bir kolaylık anlamına geliyor.

Bizim Hesap ile Teknolojiden Faydalanın

Bizim Hesap sayesinde bütün banka hesaplarınızı ve e-faturalarınızı aynı panel üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Böylelikle de işletmenizin nakit akışı takibini kolaylıkla yapabilirsiniz. Aynı şekilde vergi ve maaşlar ile banka kredileri de dahil olmak üzere tüm giderlerinizi Bizim Hesap paneli üzerinden takip edebilirsiniz. Bununla birlikte kasa giriş çıkışlarını da yine aynı panel üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Bizim Hesap sistemine çalışanları kaydetmeniz de mümkündür. Bu sayede çalışanlarınızın yaptığı satışları tek tek kontrol etmek zorunda kalmadan hepsini aynı panelden görüntüleyebilirsiniz. Çalışanlarınızın yaptığı satışların yanı sıra şirket harcamaları da sisteme kolaylıkla eklenebilir. Bu sayede çalışanlarınızın şirket harcamaları sebebiyle yapılan masrafın takibini yapmanız da mümkün olur.

Bizim Hesap çok sayıda banka ile birlikte entegre olabilmektedir. Bu sayede siz de çalıştığınız bankada yapılan işlemleri sisteme girebilir ve tüm işlemleri otomatik olarak programa aktararak kolayca halledebilirsiniz. Böylelikle hesap bakiyeleriniz ile cari hesaplarınızın da otomatik olarak güncellenmesini sağlayarak bunları ayrı ayrı takip etme zahmetinden kurtulursunuz.

İşletmenizin geliri arasında farklı kanallardan yaptığınız satışlar da yer alıyor olabilir. Bu durumda da Bizim Hesap avantaj sunuyor. Farklı kanallar ve platformlar üzerinden yaptığınız satışlar için de banka ve kasa hareketlerini Bizim Hesap panelinde toplayabilir ve buradan takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Analiz ve raporlama için de çözüm sunan Bizim Hesap’ta giderlerinizi kategorilere ayırabilir ve en büyük gider kalemlerinizi görebilirsiniz. Vergi ve SGK prim ödemelerinizi takip edebilir, düzenli ödemeleriniz için otomatik talimat oluşturabilirsiniz.

Bizim Hesap ile Pratik ve Kazançlı

Çok uygun maliyetler ile pek çok iş kaleminin yükünden ve masrafından kurtulabilir, aynı zamanda güvenli bir şekilde sizin kontrolünüzde de olacak bir sisteme geçiş yapabilirsiniz.

Bizim Hesap’a internet olan her yerden erişebilirsiniz. Bununla birlikte iOS ve Android işletim sistemleri için mevcut bulunan uygulamayı indirerek mobil cihazlardan da panelinize bağlanabilir ve masaüstü cihazlardan yapacağınız tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için şimdi inceleyin.

Siz de hemen Bizim Hesaplı olun, rahat edin!

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.