Bir iş operasyonu gerçekleştirirken işletmenizin finansal sağlığa dair bazı verileri görememeniz, işinizin geleceğine dair kör bir şekilde hareket etmenize sebep olur ve bu da tahmin edebileceğiniz gibi işinizin geleceği için hiç iyi bir gelişme değildir.
Herkes gibi siz de düzgün ve doğru bir şekilde finansal kayıt tutmanın küçük ya da orta ölçekli işletmeniz için hayati olduğunu biliyorsunuz. Küçük bir işletme sahibiyseniz bu yazılımlar hakkında kafanızda bazı sorular olabilir. “Acaba hangi yazılım çözümü bana ne kadar uygun” sorusu hep aklınızın bir köşesindedir.
Eğer hala geleneksel masaüstü muhasebe yazılımlarını kullanıyorsanız trendlerinin gerisinden kaldığınızı kolaylıkla söyleyebiliriz. Aşağıda sıraladığımız unsurları, geleneksel muhasebe yöntemleri ile çözmekte zorlandığınızı hemen hatırlayacaksınız. Bunlar;
Birden çok kullanıcı:Geleneksel muhasebe yazılımları bir bilgisayarda bir kullanıcıya izin verir ama online muhasebe yazılımları bir platform üzerinden çalışır ve çoklu kullanıcıya izin verir.
Veri girişi:Geleneksel muhasebe yazılımlarında tüm rakamlar manuel olarak işlenmelidir. Online muhasebe yazılımları ise belirli verilerin otomatik olarak muhasebe kayıtlarına geçirilmesine olanak tanıyarak insan hatasını minimuma indirir.
Veri transferi:Geleneksel muhasebe yazılımları bir bilgisayardan diğerine veri transferine olanak tanımaz. Bir veri transferi aracına ihtiyaç duyar.
Verilerin korunması:Geleneksel yöntemler arasında yedeklenme maliyetleri yüksektir.
Yazılım güncellemeleri:Geleneksel muhasebe yazılımları düzenli bir sıklıkta güncelliklerini kaybederler. Tüm yeni güncellemeler ücrete tabidir. Bu durum işletmeler için can sıkıcı maliyetlere yol açar.
Bu noktada bulut tabanlı yeni muhasebe yazılımları devreye girer.
Bulut tabanlı online muhasebe yazılımları geleneksel yöntemlere göre çok daha farklı ve çok daha fazla erişebilirlik seçenekleri sunan online muhasebe yazılımları, küçük işletmeler için geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında çok daha avantajlıdır.
İsterseniz gelin bu farklı erişebilirlik seçeneklerinin ve özelliklerin problemleri nasıl elimine ettiğine bir göz atalım.
Birden çok kullanıcı:
Online muhasebe yazılımları bir bilgisayarda bir kullanıcıya izin verir. Bu yazılımlar bir platform üzerinden çalışır ve çoklu kullanıcıya izin verir. Şirket yöneticisi yazılım üzerinden yetkilendirmeler ile kullanıcıların erişimlerini görevlerine göre sınırlandırabilir.
Veri girişi:
Online muhasebe yazılımları belirli verilerin otomatik olarak muhasebe kayıtlarına geçirilmesine olanak tanır. Otomatizasyon hem hata payını düşürür hem de önemli bir oranda zaman tasarrufu sağlar. Kısacası bir taşla iki kuş vurursunuz.
Veri transferi:
Online muhasebe yazılımları her hangi bir veri transferi aracına ihtiyaç duymaz. Her şeyi kolay bir şekilde bulut üzerinden halleder.
Verilerin korunması:
Online muhasebe yazılımları sahibi oldukları gelişmiş veri koruma ve işleme protokolleriyle verilerinizi otomatik olarak korur.
Yazılım güncellemeleri:
Online muhasebe yazılımları güncellemeler için ekstra ücret talep etmez. Her yazılım üreticisi bu yazılımı en mükemmel haline gelene kadar geliştirmeye devam eder.
Parmağınızı her zaman işinizin üstünden tutmak istiyorsanız, daha hızlı ve zekice kararlar almak istiyorsanız siz de Bizim Hesap gibi bir online ön muhasebe yazılımını kullanmaya başlayın ve farkı görün.