logo

e-Arşiv Nedir, Avantajları Nelerdir?

15 dk okuma 04 Eylül 2024

e-Arşiv Nedir, Avantajları Nelerdir?

Dijital dönüşümle birlikte hayatımıza giren kavramlardan biri de e-arşiv.

e-Arşiv, ilgili Vergi Usul Kanunu Tebliğine göre bazı işletmeler için zorunlu. Bu işletmeler faaliyet gösterilen alana veya yıllık ciro tutarına göre yıldan yıla değişiklik gösterebilir.

Diğer yandan kanuni zorunluluklardan bağımsız olarak işletmeler kendi istekleriyle e-arşivi kullandığında birçok avantajdan yararlanabiliyor. Muhasebe süreçlerini hızlandırmak ve baskı, kağıt, kargo gibi masrafları azaltmak bunlardan sadece birkaçı.

Peki nedir bu e-arşiv uygulaması? İşletmelere sağladığı avantajlar nelerdir? İşte tüm bu soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

e-Arşiv Nedir?

e-Arşiv, e-fatura sistemine dahil olan işletmelerin, bu sisteme dahil olmayan firmalara ya da son kullanıcılara yönelik elektronik ortamda fatura düzenlemesine imkan sağlayan bir uygulamadır.

Ayrıca faturanın ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine de olanak sunar.

e-Arşiv uygulamasını kullanan işletmeler, elektronik ortamda oluşturduğu faturayı elektronik ya da matbu fatura olarak ilgili kişiye iletebilir.

e-Arşiv Faturası Nedir?

Eğer fatura alışverişi yapan iki taraftan birisi e-fatura kullanıcısı diğeri matbu fatura kullanıcısı ise elektronik ortamda gönderilen fatura çeşidi e-arşiv faturasıdır.

e-Arşiv fatura tüm kullanıcıların işlemlerini elektronik ortamda yapmasına imkan sağlayan, Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı uygulamadır. Her bir kullanıcının kendisine özel kullanıcı adı ve şifresi vardır. 

Kullanıcılar bu uygulama ile tüm faturalarını düzenleme, saklama ve raporlama imkanlarına sahiptir.

e-Arşiv Fatura ile e-Fatura Arasındaki Farklar Nelerdir?

Elektronik ortamda fatura düzenlemesi ile ilgili birçok kişinin aklına takılan sorular olabilir. Mükelleflerin en çok zorlandığı hususlardan biri de e-arşiv ve e-fatura arasındaki farklardır.

  • e-Faturalar GİB üzerinden iletilir yani GİB, aracıdır ve ayriyeten raporlama gerekmez. e-Arşiv fatura sisteminde ise GİB’e raporlama yapmanız gerekir.
  • e-Fatura, yalnızca elektronik ortamda iletilir. e-Arşiv faturalar ise hem elektronik hem de kağıt çıktı olarak iletilebilir.
  • e-Arşiv faturalar GİB üzerinden kesildikleri durumlarda mali mühür gerekmez. e-Faturalar içinse mali mühür zorunluluğu bulunuyor.
  • e-Arşiv, e-fatura kapsamı dışındaki firmalara ve son kullanıcı adı verilen vergi numarası olmayan müşterilere düzenlenir. e-Fatura ise e-fatura uygulaması kapsamında olan vergi mükellefi kullanıcılara kesilir.
  • e-Arşiv fatura sisteminde format zorunluluğu yok. Ancak e-fatura sisteminde UBL-TR formatı zorunluluğu var.

e-Arşiv Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşletmeler üç farklı yöntemden birini tercih ederek e-arşive geçebilir.

  • Bunlardan ilki; işletmenin süreci tamamen kendisinin yönettiği yöntemdir. Bu yöntemde işletmeler hazırladıkları altyapı ve yazılım sistemi ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na entegre bir şekilde e-arşiv faturası oluşturabilir.e-Arşiv uygulamasını kullanmak için gerekli olan mali mühür yine işletme tarafından temin edilir.
  • İkinci yöntem ise; GİB e-Arşiv Portalına başvuru yapmaktır. Bu süreçte de başvuru yapacak mükelleflerin mali mühürleri olması gerekir.
  • Üçüncü ve en kolay yöntem ise; altyapı çalışmaları ve yazılım sistemi dahil olmak üzere tüm sürecin, GİB tarafından onaylanmış özel entegratörler ve online muhasebe programları tarafından yönetilmesidir.  İşletmeler özel entegratörler ya da web tabanlı ön muhasebe programları ile e-arşiv faturaya geçiş yapabilir. Bu yöntemde tüm süreç özel entegratörler ya da web tabanlı ön muhasebe programları aracılığıyla yönetilir.

e-Arşiv Fatura Nasıl Sorgulanır?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-belge işlemleri için çeşitli hizmetler sunuyor. Bunlardan biri de e-arşiv fatura sorgulama. e-Belge portalından GİB e-arşiv fatura sorgulaması yapabilirsiniz.

Bunun için:

  • Öncelikle sisteme giriş yapın.
  • Daha sonra vergi numarası veya TC kimlik numarası ve fatura numarasını girin.
  • Portalda karşınıza çıkan “Fatura Sorgulamasında Dikkat Edilecek Hususlar” kısmındaki maddeleri göz önünde bulundurun.
  • Böylece kolayca e-arşiv sorgulaması yapabilirsiniz.

Bunun dışında GİB e-arşiv fatura görüntüleme için GİB e-fatura görüntüleyiciyi indirebilirsiniz.

e-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

e-Arşiv fatura kesmek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler var. Şimdi detayları inceleyelim:

Kimler e-Arşiv fatura kesebilir?

e-Arşiv zorunluluğu kapsamı da zaman içerisinde değişiyor ve genişliyor. e-Fatura geçiş kriterlerini karşılayanlar ve gönüllü olarak isteyen herkes e-arşiv fatura kullanıcısı olabilir.

Ayrıca kesilen fatura tutarındaki sınıra bakılmaksızın internet üzerinden ilan yayınlayanlar ve satış gerçekleştirenler de e-arşiv fatura kesmeli.

Bunların dışında Başkanlık, yaptığı incelemeler sonucunda “vergiye uyum

düzeyi düşük” olarak tespit ettiği mükellefleri; herhangi bir ciro/sektör ayrımı yapmaksızın e-arşiv fatura mükellefi yapabilir.

Bunun için yazılı bildirim yaparlar ve geçiş hazırlıkları için en az 3 ay süre verirler. Bu bildirimi alan mükelleflerin e-arşiv faturaya geçmesi zorunludur.

e-Arşiv Fatura Oluşturma Adımları

GİB üzerinden e-arşiv fatura oluşturmak için şu adımları izlemeniz gerekir:

  • Öncelikle GİB e-arşiv portalına giriş yapmalısınız. Bunun için mali mühür gerekmez. İnteraktif Vergi Dairesi bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz.
  • “Kullanıcı İşlemleri” bölümünde istenen bilgileri eksiksiz şekilde girmeniz önemli.
  • Ardından “e-Arşiv Portal” yazan butona tıklayın.
  • “Belge İşlemleri” bölümünde “Fatura Oluştur” kısmına tıklayın.
  • Açılan sayfada boş bırakılan ve doldurulması gereken tüm bilgileri dikkatli bir şekilde doldurun.
  • Alıcı nihai tüketici olduğunda Vergi/T.C. Kimlik Numarasına yerine “11111111111” yazabilirsiniz.
  • “Oluştur” butonuna tıkladığınızda faturanız Taslak olarak kaydedilir.
  • Taslak halindeki faturayı görüntüleyip gerektiği durumlarda düzenleyebilirsiniz.
  • Onaylamak istediğinizde “GİB İmza” yazan yere tıklamanız gerekir.
  • Ardından telefonunuza gelen şifreyi girerek onaylayabilirsiniz.
  • Onaylanan faturalarda herhangi bir düzenleme yapılamayacağını unutmayın.
  • Faturayı alıcıya göndermek için indirin ve SMS, e-posta, ya da kağıt çıktı alarak iletin.

Elbette özel entegratörler ile yapılan e-arşiv fatura oluşturma aşamaları benzer olsa da entegratöre göre değişiklik gösterir. Ayrıca GİB, faturaları sizin için 6 ay boyunca saklarken özel entegratörlerde bu süre 10 yıla kadar çıkıyor.

e-Arşiv Fatura Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

e-Arşiv faturada dikkat edilmesi gerekenlerden en önemlisi matbu faturalarda olduğu gibi fatura süresidir. e-Arşiv fatura, matbu faturalarda olduğu gibi malın veya hizmetin tesliminden itibaren 7 gün sonrasında kadar düzenlenmelidir. Yani faturalar en fazla 7 gün öncesine kadar kesilebilir.

Fatura kesildikten sonraki 7 günlük sürenin aşılması dahilinde %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası uygulanır.

Ayrıca e-arşiv faturanızın mevzuatla uyumlu olması ve ilgili kanuna göre hazırlanması son derece önemli. Böylece denetimlerde herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.

Fatura oluştururken bilgilerin doğru ve eksiksiz girilmesi de dikkat edilmesi gereken bir diğer konu.

Fatura Kesmek Biz’de 2 Dakikalık İş!

Bizim Hesap’ta sunduğunuz hizmetler için tek panelden kolayca fatura kesebilir, müşterilerinizi kaydederek her seferinde tek tek bilgi girme zahmetinden kurtulabilirsiniz.

e-Arşiv Fatura Kimler İçin Zorunludur?

e-Arşiv fatura, birçok mükellef için zorunlu hale getirildi. Zaman içinde teknolojinin gelişimi ve yaygınlaşması, kontrollerin ise daha sıkı hale gelmesi sonucu kağıt fatura düzeni, uygulama üzerinden online panele taşındı.

Örneğin 5.000 ve 30.000 e-arşiv fatura sınırı değişti ve artık daha fazla işletme e-arşiv fatura kesiyor.

Aşağıdaki durumlarda:

  • Mevcut durumda e-fatura mükellefi iseniz,
  • İnternet üzerinden ilan yayınlıyor ve satış yapıyorsanız,
  • Gelir İdaresi Başkanlığı’nın son güncellemeleri ve tebliğleri dahilinde, vergi mükelleflerine kesilecek fatura tutarı 6.900 TL’yi aştığında,
  • Mükellef olmayan alıcılar için ise fatura tutarının aynı gün içinde 5.000 TL’yi geçmesi durumunda e-arşiv fatura kesilmesi zorunlu kılındı.

İsteyen, fatura tutarı bu sınırların altında olsa dahi e-arşiv fatura kesebilir. Matbu fatura yerine elektronik ortamda hazırlanan fatura tasarruf ve kolaylık imkanı tanır.

e-Arşiv Fatura Nasıl İptal Edilir?

e-Arşiv faturaları onayladıktan sonra düzenleyemezsiniz. Ancak hatalı ya da eksik düzenlenen e-arşiv faturaları iptal etmek mümkün. Ancak bunun için bir süre kısıtlaması olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Kesilen e-arşiv faturaları 8 gün içerisinde iptal edebilirsiniz. 8 gün içerisinde iptal edilmeyen e-arşiv faturalar otomatik olarak onaylanmış sayılır.

GİB üzerinden e-arşiv faturaları iptal etmek için izlemeniz gereken yöntem şu şekilde:

  • “Adıma düzenlenen belgeler” bölümünden belge tarihi ile sorgulama yapın ve iptal etmek istediğiniz belgeyi seçin.
  • “İptal Talebi Oluştur” seçeneğine tıklayın. Bu kısımda “İptal Gerekçesi” bölümüne açıklama girin.
  • Talep oluşturduğunuzda iptal talebi karşı tarafa (belgeyi düzenleyen) iletilmiş olur.
  • Talebinizi onayladıklarında iptal gerçekleşir.

Sizin düzenlediğiniz bir e-arşiv faturaya iptal talebi geldiğinde ise talebi kabul ederek onaylayabilirsiniz.

Tüm e-faturalar gibi iptal edilen e-arşiv faturalarda arşivlenmeli.

e-Arşiv Faturası Nasıl Kullanılır?

e-Arşiv fatura kullanımı, seçtiğiniz yöntem ile (GİB portal, özel entegratör vb.) değişiklik gösterebilir. GİB portal ücretsiz olsa da bazı kısıtlamaları olduğu için kullanıcıları özel entegratörler aracılığıyla e-arşiv fatura kesmeyi tercih edebiliyor.

e-Arşiv Fatura Gönderim Yöntemleri

e-Faturalar yalnızca elektronik ortamda düzenlenir ve iletilir. Oysa e-arşiv faturaların böyle bir kısıtlaması bulunmuyor. Oluşturduğunuz bir e-arşiv faturasını hem elektronik ortamda hem de kağıt çıktı alarak alıcıya iletebilirsiniz.

e-Posta ile gönderim

GİB üzerinden e-arşiv faturanızı oluşturduktan alıcıya iletebilmeniz için bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. e-Posta ile gönderim yönteminde genellikle PDF formatında ve bir e-posta eki şeklinde iletilir.

Bu yöntemde alıcının e-posta adresinin doğruluğundan emin olmanız gerekir.

İnteraktif Vergi Dairesi (İVD) kullanımı

İnteraktif Vergi Dairesi portalına giriş yapmak için şu adrese gidin: dijital.gib.gov.tr

Ardından arama kısmı kullanarak ya da aşağı yer alan elektronik uygulamalardan seçerek İVD portalına giriş yapın.

Dijital GİB portalı üzerinden e-arşiv faturaları direkt olarak alıcıya iletmek mümkün değil. Onun yerine faturaları indirip tercih ettiğiniz bir yöntem ile (e-posta, kağıt çıktı vb.) alıcıya iletebilirsiniz.

Özel entegratör sistemleri

Özel entegratörler, fatura kesme işlemlerini mükellefler için kolaylaştıran araçlardır. e-Arşiv fatura gönderimini de kolaylaştırırlar.

Bu entegratörler ile fatura gönderimi yaparken faturaları bilgisayara indirmenize ve tek tek bir e-posta eki olarak iletmenize gerek kalmaz. Bu, iş yükünü azaltır ve daha önemli işlerinize vakit ayırmanıza yardımcı olur.

Bu sayede farklı platformlara gitmeye gerek kalmadan tek bir platform üzerinden fatura oluşturmadan iletmeye tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

e-Arşiv Fatura Saklama ve Arşivleme

e-Arşiv fatura, bir elektronik fatura türü ve dolayısıyla yasal olarak belli bir süre saklanması gerekiyor.

Yasal saklama süresi ve yükümlülükler

e-Arşiv faturaların arşivlenmesi, tamamen mükellefin yükümlülüğündedir. Mükellef, e-arşiv faturayı alıcıya iletilir ve düzenleyene ait aslını saklaması gerekir. Bu faturaları saklama süresi Türk Ticaret Kanunu’na göre 10 yıldır. Bu süre, Vergi Usul Kanunu’na göre 5 yıl olsa da kullanıcıların 10 yıl boyunca saklaması önerilir.

Gerektiğinde bu faturaların ibraz edilme zorunluluğu da söz konusu.

GİB, e-arşiv faturaları 6 ay boyunca saklar. Dolayısıyla kullanıcıların faturaları indirip güvenli bir şekilde, yasal süre boyunca saklaması gerekir.

Güvenli veri saklama yöntemleri

Veri kayıplarını önlemek için bulut tabanlı çözümler faydalı olacaktır. Güvenli veri saklama için hizmet kalitesi yüksek, yeterli olanaklara sahip yardımcı araçlar kullanılabilir.

Bunun için öncelikle güvenilir, altyapısı ve depolama olanakları yeterli, bulut tabanlı bir özel entegratör ile arşivlemeyi düşünebilirsiniz.

Saklama ve arşivleme için kullanacağınız yöntemde düzenli testler ve kontroller büyük önem taşır. Ayrıca verilerin düzenli olarak yedeklenmesi de veri kayıplarının önüne geçebilir.

Verileriniz, orijinal halinde ve GİB tarafından belirtilen bir format zorunluluğu varsa mutlaka o formatta saklanmalı. Belgelerin bütünlüğünün korunması da güvenli veri saklamanın önemli koşullarından.

Veri saklama hizmetini yalnızca GİB tarafından yetkilendirilen entegratörler tarafından verilebileceğini unutmayın. İzinsiz kurumlarla hassas belgelerinizi paylaşmamalısınız.

e-Arşiv Fatura Avantajları Nelerdir?

e-Arşiv Fatura, kullanıcılara onlarca fayda sağlayan bir e-dönüşüm uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu faydaları özellikle şu başlıklar altında inceleyebiliriz:

Maliyet Tasarrufu

  • Fatura basım ve gönderim maliyetlerini azaltır.
  • Fatura arşivleme maliyetini tamamen ortadan kaldırır.

Hız ve Verimlilik

  • Daha hızlı fatura oluşturma imkanı sağlar.
  • Faturalar online olarak gönderildiği için, gönderim ve onay işlemleri sadece birkaç dakikada tamamlanır. Fatura oluşturulduğu anda hızlı bir şekilde ilgili kişiye gönderilebilir. Matbu faturaların ilgili kişiye gönderimi ise günlerce sürebilir.
  • Kesilen fatura daha kısa sürede şirket nakit akışına dahil olur.
  • Tüm muhasebe süreçleri daha hızlı bir şekilde ilerler.
  • Muhasebe departmanının operasyonel yükü hafifler.

Kolay Arşivleme ve Erişim

  • e-Fatura ve e-arşiv sayesinde daha kolay ve detaylı raporlama yapılır.
  • Geçmiş dönem faturalarına hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılabilir.
  • Faturanın gönderim sırasında kaybolmasının önüne geçilir. Faturalar dijital ortamda gönderilip saklandığı için herhangi bir güvenlik açığı yaşanmaz.

Yasal Uyum

  • Web tabanlı ön muhasebe programları sayesinde tüm muhasebe sistemlerinde hata oranı en aza indirilir.
  • e-Arşiv fatura gibi e-dönüşüm uygulamaları, işletmelerin yasal uyumluluklarını artırır. Faturalama ve dolayısıyla vergi denetimi süreçlerinde şeffaflık ve verimlilik sağlar.

Çevre Dostu

  • Kağıt israfının önüne geçer, doğayı korumaya katkı sağlanır.

e-Arşiv kullanıcısı olmak ve e-arşiv uygulamasından yararlanmak için Bizim Hesap’ı ücretsiz deneyin.

e-Arşiv Fiyatları Nelerdir?

GİB portalı üzerinden e-arşiv fatura kesmenin ücretsiz olduğunu belirtmiştik. Ancak gerek saklama süresinin az olması gerekse diğer sistemlerin daha pratik ve verimli olması nedeniyle kullanıcılar, fatura işlemleri için farklı ön muhasebe programlarına ve özel entegratörlere yönelebiliyor.

Uygulamaların farklı fiyatları söz konusu. Bizim Hesap’taki kontör fiyatları ise aşağıdaki gibi:

185₺
200 kontör
356₺
500 kontör
1.338₺
2.000 kontör
5.410₺
10.000 kontör
42.700₺
100.000 kontör
144.000₺
1.000.000 kontör

e-Arşiv’in Dijital Dönüşümdeki Yeri

Çeşitli işletmeler ve KOBİ’ler bünyesinde gördüğümüz dijital dönüşümün en önemli uygulamalarından biri e-arşiv fatura. Bir elektronik fatura türü olan e-arşiv fatura ile alıcı bir nihai tüketici olsa bile faturanızı e-arşiv fatura şeklinde iletebilirsiniz.

Kağıt şeklindeki belgelerin elektronik ortama taşınması ve sürecin dijitalleşmesi, işletmelere büyük avantajlar sunuyor ve dijital dönüşümü hızlandırıyor.

Örneğin e-arşiv faturaların elektronik ortamda arşivlenmesi, fiziksel olarak kağıt fatura depolama gibi iş yükünden ve depolama alanı ihtiyacından kurtarıyor. Ayrıca belgelerin dijital oluşu büyük bir erişim kolaylığı, manuel hataların en aza indirilmesi ve fatura kesme süreçlerinde otomatikleşme demek. Böylece verimlilik ve hız, e-arşiv faturanın en önemli avantajları olarak karşımıza çıkıyor

Ayrıca dijitalleşme, hukuka aykırı ticari faaliyetlerin önüne geçmek için en etkili çözümlerden biri. e-Arşiv faturalardaki TL sınırının düşük olması ve dileyen herkesin bu uygulamaya geçebilmesi de dijitalleşmenin kapsamını genişletiyor. Ticari faaliyetleri belgeyen bu elektronik faturaların dijitalleşmesi, vergi denetiminde büyük kolaylık sağlıyor.

Denetim kolaylaşmasının yanı sıra faturaların mevzuata uyumlu şekilde hazırlanması da işletmeler için olası sorunların önüne geçen bir özellik.

e-Arşiv faturaların sunduğu otomasyon ile işletmeler, sürdürülebilir bir dünya oluşturmaya katkı sağlarken birbirinden avantajlı özellikleri ile dijital dönüşümün tadını çıkarabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

1. E-Arşiv atura en fazla kaç TL sınırı?

e-Arşiv fatura için sınır 5.000 TL'dir. Eğer fatura göndereceğiniz kişi vergi mükellefiyse bu sınır 6.900 TL’ye çıkıyor.

2. E-Arşiv fatura kesmek ücretli mi?

GİB üzerinden e-arşiv fatura kesmek ücretsiz. Ancak faturama saklama süresi gibi kısıtlamaları söz konusu. Özel entegratörler, belli bir kullanım bedeli veya kontör ücreti ile hizmet sağlayabilir.

3. E-Arşiv fatura nereye düşer?

e-Arşiv faturalar, kesildiği gibi direkt olarak alıcının sistemine düşmez. Bunun yerine düzenlediğiniz e-arşiv faturayı indirip e-posta ile gönderebilir ya da kağıt çıktısını alarak iletebilirsiniz.

4. E Arşiv fatura Muhasebeci kesebilir mi?

e-Arşiv faturayı işletme sahibinin kendisi kesmelidir. Eğer muhasebeci e-arşiv fatura düzenlerse, bu faturanın sorumluluğu muhasebeciye geçer ve bu da ileride sorunlara neden olabilir.

5. E-Arşiv faturaları yasal olarak ne kadar süre saklanmalıdır?

e-Arşiv faturaları, VUK'a göre 5; Türk Ticaret Kanunu’na göre ise 10 yıl saklamanız gerekir.

6. E-Arşiv fatura nereden kontrol ediliyor?

e-Arşiv faturalarınızı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-Arşiv Portalı üzerinden kontrol edebilirsiniz.

7. E Arşiv Faturası için Mali Mühür Gerekli mi?

GİB portalı üzerinden kesilen e-arşiv faturalar için mali mühür gerekli değil.

8. E-Arşiv fatura entegrasyonunu nasıl yapabilirim?

e-Arşiv fatura entegrasyonunu, özel entegratör ya da bir ön muhasebe yazılımı ile yapabilirsiniz.

9. e-Arşiv Portal uygulamasına nasıl giriş yapabilirim?

e-Arşiv portalına, bu link üzerinden, kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz.

10. e-Arşiv Portal uygulamasında geriye dönük fatura düzenleyebilir miyim?

e-Arşiv faturalar, en fazla 7 gün önceki satışlar için düzenlenebilir. Yani geriye dönük fatura düzenleme sınırı 7 gündür. Bu 7 gün, faturanın kesildiği günden sonraki 7 günü kapsar.

e-Dönüşümün En Kolay Yolu: Bizim Hesap

Günümüzde online alışverişin hız kazanmasıyla fatura kesme zorunluluğu firmalara ek maliyetler getiriyor. Firmalar, fatura keserken fatura formunun maliyeti, zaman ve personel giderlerinden dolayı ek maliyetler ile karşılaşıyor.

Aynı zamanda mükellefler fatura kesecekleri zaman ofise ihtiyaç duyar.

Bizim Hesap olarak kullanıcılarımıza sunmuş olduğumuz önemli hizmetlerden biri olan “her yerden erişim imkanı” sayesinde, panelinize Android ve iOS işletim sistemi ile uyumlu uygulama ile cep telefonunuzdan giriş yapabilirsiniz.

Bu sayede cep telefonunuzdan bile kolayca istediğiniz zaman ve mekanda e-arşiv fatura oluşturabilirsiniz. İş yükünüzü azaltır ve tüm sürece bir panel üzerinden kolayca hakim olursunuz.

Matbu fatura taşımak yerine kolay kullanım arayüzü ile istediğiniz zaman fatura oluşturabilir ve müşterilerinize daha hızlı cevap verebilirsiniz.

Bizim Hesap paneli üzerinden e-fatura mükellefi olmasanız dahi e-arşiv mükellefi olarak e-arşiv fatura oluşturabilirsiniz. Tüm GİB prosedürlerine uygun olarak e-fatura kullanan veya kullanmayan tüm müşterilere kolayca fatura düzenleyebilirsiniz. 

Siz de tüm e-arşiv faturası işlemleriniz için uygulamamızdan yararlanabilirsiniz. Türkiye’nin en kapsamlı ön muhasebe programı Bizim Hesap ile e-dönüşüm hiç olmadığı kadar kolay!

İşinizi de profesyonelce yönetin diye Türkiye’nin en kapsamlı ön muhasebe Programı Biz’de

14 Gün Ücretsiz Deneyin

Bunlar da ilgini çekebilir