20.08.2020

Stok Takibini Kolaylaştırmanın Yolu: Bizim Hesap

Stok Takibini Kolaylaştırmanın Yolu: Bizim Hesap

E-ticaretin artan hacmi sayesinde artık gün boyunca, pek çok işletme çok fazla ürün satabiliyor. Artan ciro açısından bakıldığında olumlu olan bu durum, artan iş yükü açısından düşünüldüğünde işletmeler için biraz zorlayıcı olabiliyor.

Stokların Takibi Neden Önemli?

E-ticaret, geleneksel satın alma davranışlarına bakıldığı zaman kullanıcılar için hem pek çok seçenek sunuyor hem de alışverişi çok kolay bir hale getiriyor. Bu da çok fazla satın alma yapılmasını sağlamakla birlikte karşılaşılan olumsuz bir durumda kullanıcının kolayca satın alma yapacağı işletmeden vazgeçmesine sebep olabiliyor. Yani, tam olarak müşteri memnuniyetinden bahsediyoruz bu noktada.

Kullanıcıların web sitenize gelip alışveriş yapacakları noktada aradıkları ürünün stoğunun kalmadığını bilmek onların satın alma deneyimini olumsuz etkiler. Bu yüzden de dijital satış noktalarının hangisinde olursa olsun ürünlerinizin stok takibini yapmanız son derece önem kazanıyor.

Bununla birlikte stok durumunun ne olduğu da oldukça önemli. Bazen kullanıcılar işletme sahiplerini şaşırtabiliyor. Beklenmedik bir ürüne karşı oldukça yoğun bir talep gösterebiliyor. Bu da stokları sınırlı olan bir ürüne gösterilen talebin karşılanamaması ile sonuçlanabiliyor. Dolayısıyla sattığınız her ürünün stok durumunun ne olduğunu takip etmek bu açıdan da önem kazanıyor.

Son olarak işletmenizin satış grafiğinin karlılık göstermesi sizin ekonomik anlamda güvende olmanızı sağlayan parametrelerden biridir. Satış kaçırmamak, işletmenizin ana ihtiyaçları ile ilgilenmek, operasyonun yürümesi için yorucu iş kalemleri ile çok fazla zaman harcamamak da bunu destekler. Yorucu olan kanallardan biri de elbette stok durumunu takip etme zorunluluğudur.

İşlerinizi Bizim Hesap ile Kolaylaştırın

Bizim Hesap kullanmaya başladığınızda stok takibini kolayca yapabilirsiniz. Bir satış işlemi için kestiğiniz faturanın hemen sonrasında Bizim Hesap, ürün stok bilgisini otomatik olarak düzenler. Bu sayede ürünlerinizi kalem kalem kontrol etmek zorunda kalmazsınız.

Bunun yanı sıra belli bir alt limit de belirleyebilirsiniz. Bizim Hesap kullanmaya başladıktan sonra belirleyeceğiniz stok alt limiti sayesinde, belirlediğiniz sayıya kadar azalmış olan stok durumu için size bir bildirim gelir. Böylelikle ürün stoğu tamamen tükenmeden tedarik edebilmeniz için gereken zamana sahip olur ve ürünün satış grafiğinde düşme yaşamanın önüne geçebilirsiniz.

Elbette bu kolaylık yalnızca markanıza ait olan e-ticaret sitesi için geçerli olmakla kalmıyor. Gittigidiyor, Hepsiburada, Trendyol, N11 ve daha pek çok pazaryerinde de açtığınız mağazalarınız için Bizim Hesap ile kolayca stok takibi ve yönetimi yapabilirsiniz.

Bununla birlikte barkod okuyucu sayesinde sisteme kayıtlı olan ürünlerinizi kolayca bulabilirsiniz. Fatura ve irsaliye takibini de yine Bizim Hesap sayesinde kolayca yapabilir, üretim modülü sayesinde üretim stoklarınızı da güncel olarak görebilirsiniz.

Siz de Bizim Hesap stok takibi ve yönetimi sayesinde satış grafiğinizde tutarlılık sağlayabilir, müşteri memnuniyetsizliğinin önüne geçebilirsiniz. iOS ve Android işletim sistemlerine uyumlu olan uygulaması sayesinde de dilediğiniz her an, internete bağlanarak panele ulaşabilir ve uzaktan da işletmenizin yönetimi yapabilirsiniz.

Siz de hemen Bizim Hesaplı olun, daha çok kazanın!

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.