logo

Bizim Blog

Türkiye’de bir KOBİ’yseniz vergilerden yönetmeliklere, güncel haberlerden finans ipuçlarına, ihtiyacınız olan tüm bilgiler Bizim Blog’da!

Hukuk

Kıdem Tazminatı Nedir ve Nasıl Hesaplanır?

Kıdem tazminatı nedir, kıdem tazminatı nasıl hesaplanır ve çalışanlar hangi koşullarda kıdem tazminatı almaya hak kazanır gibi çalışanların kıdem tazminatı hususunda en çok merak ettiği soruların yanıtlarını sizler için derledik.

7 dk okuma28 Şubat 2023
e-Ticaret

Stok Yönetimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Etkin bir stok yönetimi, müşteri memnuniyetini artırmak ve karlılığı artırmak için önemlidir. Doğru stok yönetimi sayesinde, müşterilere zamanında ürün tedarik edilebilir. Ayrıca değişen müşteri ihtiyaçları, davranışları, mevcut fonlar, şirketin ekonomisi, depo kapasitesi ve tedarikçi ilişkileri envanter yönetimini doğrudan etkiler. Bu nedenle, stok yönetimi, bir şirketin başarısı için kritik bir faktördür.

7 dk okuma27 Şubat 2023
Ön Muhasebe

Tahsilat Makbuzu Nedir? Nasıl Kesilir?

Taraflar arasında yapılan satış ve ödemeyi belgeleyen, resmiyet kazandıran tahsilat makbuzu satıcı tarafın ödeme aldıktan sonra düzenlediği, çeşitli bilgiler içeren ve belirlenmiş şartlar çerçevesinde oluşturulması gereken bir belgedir.

7 dk okuma25 Şubat 2023
Vergi

Basit Usulde Vergilendirme Nedir? Şartları Nelerdir?

Basit usulde vergilendirme nedir? Sorusunun cevabı özellikle işletme sahipleri tarafından merak edilir. Basit usulde vergilendirme hakkında bilmeniz gereken tüm detayları sizler için derledik.

7 dk okuma24 Şubat 2023
Ön Muhasebe

Gelir Gider Takibine Harcadığınız Zamanı Nasıl Azaltabilirsiniz?

Bizim Hesap Gelir Gider Takip Programı ile neler yapabileceğinizi, bu özellikleri nasıl kullanabileceğinizi,  gelir gider takibine ayırdığınız zamanı nasıl en aza düşürebileceğinizi başlıklar halinde bir araya getirdik.

7 dk okuma23 Şubat 2023
Vergi

KDV İadesi Nedir? KDV İadesi Nasıl Yapılır?

Bu içeriğimizde KDV iadesi nedir ve KDV iadesi nasıl alınır, KDV iadesi nasıl hesaplanır, kimler KDV iadesi alabilir gibi sorularınıza yanıt arayacağız.

7 dk okuma22 Şubat 2023
Hukuk

İş Kazası Bildirimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

İş kazası bildirimi nedir, iş kazası bildirimi nasıl yapılmalı, iş kazası bildirimleri hangi durumlarda yapılır gibi iş kazası bildirimi hakkında bilmeniz gereken tüm detayları sizler için derledik.

7 dk okuma20 Şubat 2023
Vergi

2023 Yılı Vergi Takvimi

Yıllık veya dönemlik periyotlar şeklinde vergi çeşitlerine dair ödeme süreçlerinin bildirildiği listeye vergi takvimi adı verilir. 2023 yılı için de vergi takvimi belirlenmiş, verilme süresi ve son ödeme günleri de ilan edilmiştir.

7 dk okuma31 Ocak 2023
e-Belge

Mali Mühür ve e-İmza Nedir? Nasıl Alınır?

Mali mühür ve e-İmza gibi uygulamalar kurumların, kişilerin bilgilerini daha kolay bir şekilde doğrulayarak resmi çerçeveler içerisinde güvenli bir şekilde aksiyon alabilmelerini mümkün kılar.

7 dk okuma27 Ocak 2023

Bizim Bültene Bekleniyorsunuz!

İşletmenizin işine yarayacak tüm bilgilerden haberdar olun.