logo

Bizim Blog

Türkiye’de bir KOBİ’yseniz vergilerden yönetmeliklere, güncel haberlerden finans ipuçlarına, ihtiyacınız olan tüm bilgiler Bizim Blog’da!

e-Belge

e-Belge Kullanması Gereken Mükellef Grupları Hangileri?

Ticaret Bakanlığı’nın gelişen teknoloji ile süreçleri daha iyi ve kolay hale getirmek için uyguladığı e-dönüşüm projelerinden biri de e-belgedir. Elektronik Belge Sistemi olarak da tanımlanan e-belge kullanımı bazı mükellefler için zorunlu tutulmuştur.

7 dk okuma24 Mart 2023
e-Ticaret

Dropshipping Nedir? Stoksuz E-Ticaret Nasıl Yapılır?

 Dropshipping özellikle e-ticaret alanında gelişmek ve ilerlemek isteyen bireyler tarafından merak edilen konulardan biridir. Dropshipping hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.

9 dk okuma22 Mart 2023
Ön Muhasebe

2023 Yılı e-SMM Zorunluluğu

e-SMM zorunluluğu nedir? Sisteme nasıl geçiş yapabilirsiniz? e-SMM sistemi kullanmanın avantajları ve daha birçok faydalı bilgi içeriğimizde!

7 dk okuma20 Mart 2023
e-Belge

Küçük İşletmelere e-Faturanın Avantajları Neler?

Bu içerikte aklınıza takılan tüm soruların cevabını bulabilir, küçük işletme olarak e-Fatura avantajları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

7 dk okuma17 Mart 2023
Ön Muhasebe

Defter Beyan Sistemi Nedir?

e-Dönüşüm sistemlerinden biri olan Defter Beyan Sistemi geleneksel yöntemlerin bilgisayar ortamına taşınmış halidir. Muhasebe uygulamalarından biri olan defter kaydının dijital dönüşümde elektronik ortamda tutulması anlamına gelir.

7 dk okuma13 Mart 2023
Ön Muhasebe

2023 Yılında e-Defter Kullanımı Zorunluluğu

E-defter dahil birçok e-dönüşüm hamlesi zorunluluklar, süreler ve yöntem açısından mükellefler için soru işaretidir. Vergi mükellefi olan kişilerin son zamanlarda en çok merak ettiği konular bu nedenle e-defter ve e-fatura olur.

7 dk okuma10 Mart 2023
e-Belge

Serbest Bölge Nedir? Serbest Bölgeye e-Fatura Nasıl Kesilir?

Serbest bölge nedir ve bu bölgelere nasıl e-Fatura kesilir sorularının daha kapsamlı yanıtlarını öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

7 dk okuma06 Mart 2023
Hukuk

2023 Yılı Damga Vergisi Oran ve Tutarları

Bu içeriğimizde “damga vergisi nedir?” ve “damga vergisi neden alınır?” gibi soruları yanıtlayarak 2023 yılı damga vergisi oranları ve tutarlarını sizler için bir araya getirdik.

7 dk okuma02 Mart 2023
e-Ticaret

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

E-ticaretin gelişmesinde çok önemli bir paya sahip olan pazaryeri kavramını ve e-ticaretle uğraşan satıcılar için hayati yazılımlar olan pazaryeri entegratörleri hakkında bilmeniz gerekenleri derledik.

7 dk okuma01 Mart 2023

Bizim Bültene Bekleniyorsunuz!

İşletmenizin işine yarayacak tüm bilgilerden haberdar olun.