12.10.2018

Online Muhasebe Yazılımlarının Popülerliğinin Artmasının 5 Sebebi

Online Muhasebe Yazılımlarının Popülerliğinin Artmasının 5 Sebebi

Online muhasebe programı olarak da bilinen online muhasebe yazılımları, web tabanlı olabileceği gibi, bulut tabanlı da olabilir. Online muhasebe yazılımlarının çalışma mantığı, kullanıcıların işledikleri verileri bulut sistemine göndermesi üzerine kuruludur. Son dönemde giderek popülaritesi artan bu yazılımların neden popüler hale geldiğine gelin hep birlikte bakalım.

1) Online muhasebe ile uzaktan çalışma olanağı

Online muhasebe yazılımları ile sizin ve çalışanlarınızın muhasebe kayıtlarına ulaşması zaman ve mekan sınırlamalarına bağlı değildir. Tek ihtiyaç, düzgün bir internet bağlantısıdır. Bu sayede internete bağlı olduğunuz her yerde istediğiniz rakamlara ulaşabilirsiniz. İster ofis dışından bir iş toplantısında olun ister yazlık evinizde bir tatilde, online muhasebe yazılımı hayatınızı kolaylaştırır. Dijital vatandaşlık uygulamasıyla dünyada ses getiren Estonya, ülkede iş kuran ama ülke dışında yaşamak zorunda olan e-vatandaşlarının, online muhasebe yazılımlarını kullanmasını önermektedir.

2) Daha az kağıt kullanımı daha yeşilci

Çevreyi korumak, sürdürülebilirlik odaklı olmak ve doğal kaynaklarının kullanılması online muhasebe yazılımlarının önem verdiği bir konudur. Online yazılımların sağladığı dijital depolama avantajları, saklama alanından yana tasarruf yapmanızı sağlar. Ayrıca daha az dosya raf almak zorunda kalır, belgeleri 7 yıl tozlu raflardan saklamaktan kurtulursunuz. Daha az kağıt ve kağıt çöpü üretmek daha az atık demektir. Eğer online muhasebe iyi bir şekilde organize edilmişse aranan belgeler ya da veriler bilgisayarlardan, buluttan ya da otomatik yedekleme diskleri üzerinden kolayca bulunur.

3) Zamandan ve kaynaktan tasarruf

Online muhasebe demek uyum demektir. Mali müşaviriniz ile ön muhasebe sorumlunuz aynı yazılımı kullanır. Yetki verdiğiniz tüm çalışanlarınız istediğiniz oranda verilerinize ulaşabilir ve muhasebe görevlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Veriler, online bir şekilde düzenli olarak senkronize olur. Online muhasebe sayesinde;

· Dokümanlar daha hızlı alınır/verilir.

· Çifte kayıtın önüne geçilir.

· Banka işlemleri ve fatura ödemeleri fazla vakit almaz.

· Tüm üçüncü partilerinizle güncel verilerinizi paylaşabilirsiniz.

· Şirket yöneticileri zamanlarını daha verimli bir şekilde kullanabilirler.

4) Soru sorma ve cevap alma kolaylığı

Hem sizin hem de muhasebeciniz bilgisayarında, senkronize edilmiş veriler olacağı için spesifik bir soru sorup bunun cevabını otomatize edilmiş raporlardan kolayca alırsınız. Ekran fotoğrafı çekmek, sorularınıza uzun uzun açıklamalar yazmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca online muhasebe yazılımlarıyla, orijinal dokümanları kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Her şey zahmetsiz bir şekilde hallolur.

5) Diğer IT sistemleri ile entegre olma avantajları

Modern yazılımlar enerji tasarrufuna ve otomatizasyona olanak tanır. Süreçlerinizi kolay bir şekilde yürütebilirsiniz. Bununla beraber başka veri tabanı yönetimi, stok ve nakit yönetimi yazılımları kullanıyorsunuz bir programdan diğerine veri transferi bazen sıkıntılı olabilir. Bu sebepten BizimHesap gibi, diğer programlarla ve platformlarla entegre olabilen bir yazılım kullanmak daha avantajlıdır. Her işi tek bir platform üzerinden yapar, bütün takip ve yönetim süreçlerinizi daha verimli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.