Dijitalleşmenin yaygınlaşması ile birlikte e-ticaret alanında gösterilen faaliyetlerin sayısı da artıyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunan bu faaliyet artışına devletten de sevindirici destek ve teşvikler geliyor.
Teknolojinin gelişmesi dijitalleşmenin çok geniş bir alanda yayılmasını sağladı. Önceden sadece bir bilgi alma ve iletişim aracı olan internet artık ciddi anlamda ticari kazanç sağlanan platformların oluşumunda taban rolü oynuyor. Bu sayede de özellikle KOBİ’ler, fiziksel bir oluşumun masraflarından da kaçınabildikleri için e-ticareti tercih ediyor. Pek çok açıdan çok daha az maliyet ve daha az zaman harcayarak kazanç sağlamanın bu yolu ile KOBİ‘lerin ve KOBİ girişimcilerin sayısı da artıyor. Devletin de bu konudaki planları, bu artan hacmi teşvik ediyor.
Pazarda Yerinizi Almaya Hazır Olun
Devlet desteklerinin önemli bir kısmı mevcut KOBİ’leri desteklerken büyük bir diğer kısmı da KOBİ olma yolunda adım atan girişimcileri destekliyor. Pazara girerken bir KOBİ’nin üstlenmesi gereken mali sorumluluk, sahip olması gereken sermaye ve işini büyütebilmesi için gerekli olan kazanç gibi bileşenlerin göz önünde bulundurulduğu kararlar başlangıç aşamasındaki KOBİ‘lerin işini oldukça kolaylaştırıyor.
Pazara Girişteki Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Kararname kapsamında;
- E-ticaret sitelerine üyeliklerde giderlerin %60 ve e-ticaret başına yıllık desteğin de 8.000 TL olması,
- Sanal fuarlara katılım için %50 ve faaliyet başına da 50.000 ABD doları destek olması,
- Sanal fuarlar organize etmek için %50 oranında ve faaliyet başına da 100.000 ABD doları destek olması gibi önemli maddeler dikkat çekiyor.
Ticaret Bakanı Pekcan’ın da dijitalleşmenin önemine vurgu yaptığı “E-Ticaret Olarak KOBİ’lerin Yanındayız” kampanyası kapsamında çok ilerici ve büyük adımların atılabilmesi için gelecekte başka destekler de KOBİ‘leri bekliyor gibi görünüyor.
Başlamanın Tam Zamanı
Destekler ile KOBİ‘lerin daha yaygın oluşumlar haline gelmesi, yalnızca devlet tarafından desteklenmiyor. Dijitalizasyonun mihenk taşları olmayı başarmış, hem mali hem de iş gücü bakımından sahip olduğu hacimle başarısını kanıtlamış pazaryerleri de bu kararları destekliyor. Bizim Hesap olarak entegrasyon hizmetini de veriyor olduğumuz N11, Hepsiburada, Gittigidiyor, Trendyol, ePttAVM başta olmak üzere başka pek çok büyük kuruluş da bu karara destek veriyor.
Artık sıra sizde! Hala bir işletme sahibi olmadıysanız bu ve daha pek çok devlet desteğinden faydalanarak işletme sahibi olabilirsiniz. Mevcut işletmenizi büyütmek ya da yeni bir işletmeyi kurmak adına güçlü bir adım atmak için dijitalizasyonun hem eğitim hem de ticaret bazında sunduğu imkanları yakalayabilirsiniz. Böylelikle değişen çağın dinamiklerine ayak uydurabilir ve ticaret hayatınızı çok daha geniş kitleler üzerinden, çok daha büyük bir ölçekte planlayabilirsiniz.
Üstelik Bizim Hesap sayesinde elde edeceğiniz kazancın muhasebesini tutmak da çok kolay olacak! Bizim Hesap’ın dijitalleşen teknoloji ile uyumlu ön muhasebe programı sayesinde birçok mali yönetim yükünü hafifletebilirsiniz. Siz de hemen “işe girişin”!