07.05.2022

Bizim Hesap ile e-Arşiv Faturanızı Düzenleyin!

Bizim Hesap ile e-Arşiv Faturanızı Düzenleyin!

Bizim Hesap online ön muhasebe programı ile e-Fatura mükellefi olmasanız bile birkaç tıkla e-Arşiv fatura oluşturabilir ve anında gönderebilirsiniz.

Her geçen gün dijital dönüşüm kapsamı genişletiliyor. İşletmelerin hizmet ya da mal satışı sonrasında oluşturacakları e-Fatura ve e-Arşiv için belirlenen ciro alt limitleri düşürülerek geçiş hızlandırılıyor. e-Fatura ve e-Arşiv kullanımı sayesinde fiziksel arşiv oluşturma ile gönderimde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçildiği gibi hata payı azalıyor ve kağıt israfı olmadığından doğanın korunması da sağlanıyor.

Bizim Hesap ile e-Fatura Mükellefi Olmadan e-Arşiv Fatura Oluşturabilirsiniz

e-Fatura ve e-Arşiv kullanan mükelleflere elektronik geçiş için baştan itibaren belirlenmiş olan bazı şartlar da son zamanlarda tekrar gözden geçiriliyor. Önceden e-Arşiv kullanmak için e-Fatura mükellefi olması gereken işletmelerin artık böyle bir zorunluluğu bulunmuyor.

Dolayısıyla, gerekli geliştirmeleri yapmış olan entegratörler sayesinde e-Fatura mükellefi olmadığınız halde e-Arşiv fatura oluşturmanız mümkün halde geldi. Bunun sonucu olarak da sadece e-Arşiv fatura kullanıcısı olsanız bile Bizim Hesap üzerinden e-Arşiv fatura oluşturabilir ve işlemlerinizi çok daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

e-Arşiv Faturada Belirlenen Yeni Alt Limitler

Yeni düzenlemeye göre Vergi Usul Kanunu’na göre kâğıt olarak düzenlenmiş, saklanmış ya da ibraz edilmiş olan tüm faturaların e-Belge olarak kopya edilerek kayıt altına alınması gerekiyor. Aynı zamanda oluşturulan e-Arşiv faturaların da işletmeler tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’nın mevzuatına uygun olarak 10 yıl süre boyunca saklanması gerekiyor.

Yapılan düzenleme e-Arşiv fatura oluşturmak için yeni alt limitlerin belirlenmesini de kapsıyor. e-Arşiv fatura düzenlemek için vergi mükellefi olanlara kesilen faturaların toplam tutarının 5.000 TL, vergi mükellefi olmayanlara kesilen fatura tutarının da 30.000 TL olması gerekiyordu. Yapılan düzenlemeye göre artık vergi mükellefi olanlara kesilecek faturalar için 2022 için belirlenen alt sınır 2.000 TL oldu. Vergi mükellefi olmayanlar için ise alt limit 30.000 TL’den 5.000 TL’ye indirildi.

Yapılan bu düzenleme ile e-Arşiv fatura kullanacak olanların sayısından artış olması sağlandı. Özellikle pandemi döneminde dijitalleşmenin ne kadar büyük oranda hayatımızı kolaylaştırdığını deneyimledikten sonra ticari alanda da bu dönüşüme hız kazandırılması bir gereklilik halini aldı. Bu doğrultuda yapılan düzenlemeler sayesinde elektronik ortamda daha fazla fatura düzenlenmesi sağlanmış oldu.

e-Faturada Belirlenen Yeni Alt Limitler

Yazının başında özel entegratör aracılığı ile e-Fatura mükellefi olmadan e-Arşiv fatura oluşturabilmek mümkün, demiştik. Bununla birlikte e-Fatura düzenleme zorunluluğu kapsamının da genişletilmesiyle artık pek çok zorunlu olmayan işletme de e-Fatura kullanıcısı olmak zorunda kalacak. Belirlenen yeni ciro limitleri aşağıdaki gibidir:

  • 2021 yılında brüt satış hasılatı 4 milyon TL olan mükellefler için 2022 yılında bu sınır 3 milyon TL ve üzeri olacak şekilde belirlendi.
  • Kendi internet sitesi veya aracı platformlar ile e-ticaret yapan mükellefler için 2020 ve 2021 yıllarında olan ciro sınırı 2022 ve takip eden hesap dönemleri için 500 Bin TL olarak belirlendi.
  • Gayrimenkul ve motorlu taşıt ticareti yapan işletmeler için 2020 ve 2021 yılında 1 milyon TL olan ciro sınırı, 2022 ve takip eden dönemler için 500 bin TL ve üzeri olarak belirlendi.
  • Konaklama hizmeti sunan otel işletmelerinin de elektronik fatura kesmesi belirlendi.

Yeni uygulamanın başlangıç tarihi ise 1 Temmuz 2022 olarak belirlendi.

Bizim Hesap ile Kolayca Fatura Düzenleyin

e-Fatura kullanıcısı olanlar için olduğu gibi artık sadece e-Arşiv fatura kullanacak olanlar için de Bizim Hesap kolayca fatura düzenleme imkanı sunuyor!

Online ön muhasebe programı olan Bizim Hesap sayesinde e-Arşiv faturalarınızı hem hızlı hem de hatasız olarak oluşturabilirsiniz. Üstelik rakiplerine kıyasla elde tuttuğu fiyat avantajı sayesinde e-Faturaya geçmenin yanı sıra Bizim Hesaplı olarak da maliyetten tasarruf edebilirsiniz.

iOS ve Android işletim sistemleri ile uyumlu olan mobil uygulamaları sayesinde Bizim Hesap’a dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden giriş yapabilirsiniz. Bu sayede ofise gitmenize gerek kalmadan düzenlemeniz gereken faturaları düzenleyebilir ya da düzenlenmiş olanları iptal edebilirsiniz.

Ana işinize odaklanmak için size vakit kazandıracak olan Bizim Hesap ön muhasebe programını kullanmak, anlaşmalı olduğumuz markalar sayesinde çeşitli avantaj ve fırsatlara da sahip olmanızı sağlıyor.

Siz de hemen Bizim Hesaplı olun, yeni düzende de e-belgelerinizin tümünü kolayca oluşturun!

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.