24.11.2020

E-Ticaret Şirketlerinde Ön Muhasebe İşlemleri

E-Ticaret Şirketlerinde Ön Muhasebe İşlemleri

E-ticarette rakipleriniz karşısında avantaj elde etmek için esas işinize odaklanmanız gerekir. Ancak bir işletmenin operasyonel yükü, özellikle de mali boyutta, pek de azımsanacak gibi değildir. Bu sebeple e-ticarette başarı elde etmenizi sağlayacak online araçlara, dönüşümlere ihtiyacınız olması kaçınılmazdır.

E-Fatura Entegrasyonu

Her yıl Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar daha fazla mükellef için e-fatura entegrasyonunu zorunlu hale getiriyor. Hem zamandan hem maliyetten tasarruf edilmesini sağlayan bu entegrasyon sayesinde fatura işlemleri çok daha pratik bir hale de geliyor. Satış sonrasında tek tık ile fatura oluşturmak, saklamak ya da fatura iptalini gerçekleştirmek büyük bir operasyonel yükü de hafifletmiş oluyor.

Pazaryeri Entegrasyonları

En fazla bilinen, büyük markalar dahi pazaryerlerinde yerini almış durumda. Bunun sebebi, pazaryerlerinin bir kullanıcı için binlerce seçeneği barındıran tek bir platform olması. Bu geniş hacim bir KOBİ açısından daha fazla önem arz ediyor. Hem marka bilinirliğinin artırılması hem de daha geniş bir potansiyel kitleye ulaşmak için entegrasyonu kaçınılmaz kılıyor. Entegratör firmalar ise bu işlemi daha da kolaylaştırıyor; tek bir panel üzerinden bütün pazaryeri yönetimlerinin yapılması mümkün hale geliyor.

Gelir – Gider Takibi

Bir işletmenin kazancı dışında çok fazla harcaması ya da gider kalemi oluyor. Yaptığı satışlardan sonra gelirinin ne olduğu ve gider kalemlerinin toplamı ile bunun kıyaslanması ticari başarı için de kaçınılmaz bir rol oynuyor. Kasa hareketleri, banka hareketleri, nakit para çıkışları, çalışan maaşları gibi pek çok kalemin takibinin tek tek yapılması gerekiyor. Ancak bunlar için çok daha kolay yönetim sistemleri de artık mevcut bulunuyor.

Cari Hesap Takibi

Sadece gelir ve giderin değil, cari hesapların da dikkatle takip edilmesi şart. Müşteri ve tedarikçilerin bilgilerinin titizlikle tutulması ve aynı titizlikle ödemelerin kontrol edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde aslında kara geçmiş bir işletmenin gerileyen bir grafik çizmesi bile mümkün. Bu kalemlerin hepsinin tek tek yönetilmesindeki yükü hafifleten teknoloji ise bugün artık mevcut bulunuyor.

E-Tahsilat Takibi

E-ticaret yapıyorsanız e-tahsilat da yapmak zorundasınız demektir. Bunun için de sanal pos kullanımı, online kredi kartı gibi yöntemler mevcut bulunuyor. Bu yöntemler için güvenilirlik ilkesi de çok önemli olmakla birlikte takibi konusunda da hatasız bir yönetim gerekiyor. Bunun için ihtiyacınız olan pratik yapı ise artık hazır bulunuyor.

Online Ön Muhasebe Raporu

Bütün bu işlemler için çoğu işletmenin artık online bir ön muhasebe programına ve raporlama sistemine ihtiyaç duyduğu aşikar. Bu sebeple tüm satış – alış, finansal raporlar, müşteri listesi ve daha pek çok parametreyi görüntüleyebileceğiniz bir raporlama sistemine sahip olmalısınız.

Bizim Hesaplı E-Ticaret Şirketleri

Online Ön Muhasebe Programı Bizim Hesap ile tüm bu işlemleri daha kolay, daha az maliyetle ve daha kısa zamanda yapmanız ise mümkün. 14 günlük ücretsiz deneme süreci ve kurulum ya da eğitim için ek bedel olmadan e-ticaretteki muhasebe işlemlerinizde yükünüzü hafifletecek bir adım atabilirsiniz. Siz de Bizim Hesaplı olun, tüm bunlar ve çok daha fazlası ile rekabette avantaj kazanın.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.