24.10.2019

E-Ticaret Mağazaları Pazaryeri Puanlarını Nasıl Arttırabilirler?

E-Ticaret Mağazaları Pazaryeri Puanlarını Nasıl Arttırabilirler?

Eğer e-ticaret alanında yer alıyorsanız talepleri ölçmek ve onlara cevap vermek ciddi anlamda kontrol altında tutmanız gereken konulardır. Aksi halde satışlarınızda ciddi bir düşüş ile karşılaşmanız mümkün olabilir.

E-ticaret alanında hızla değişen talepleri, trendleri ve bunlara kitlenizin ne gibi tepkiler verdiğini ölçmek zor olabilir. Dahası, bunları ölçmekle kalmayıp bu verileri anlamlandırmanız ve stratejileri de buna göre oluşturmanız gerekir. Bunun için de kullanacağınız pek çok yöneteme yön verecek olan müşterilerinizden alacağınız geri bildirimlerdir.

Takibi Asla Bırakmayın

Nasıl ki markanızı yenilemek için kullanabileceğiniz her aracı, yöntemi, güncellemeyi takip etmek zorundaysanız bu titizliği müşterilerinizi de takip etmek için göstermelisiniz. Müşteri memnuniyetini koruyamazsanız uygulayacağınız pazarlama ya da satış stratejilerinin pek bir faydası olmasını da bekleyemezsiniz.

Müşterilerinizin taleplerini ölçmek ve makul bir süre içinde onlara dönüş sağlamak e-ticaret başarınızı büyük bir oranda belirler. Her şeyde olduğu gibi iletişim kurmakta da hız kazanmış olmamız tüketici kitlenin sabır eşiğinin düşmesine de sebebiyet verdi. Bu nedenle bir soruya, isteğe, özellikle de olumsuz yorumlara geç dönüş yapmanız müşterilerinizi kaybetmenize bile neden olabilir.

Geri Bildirimlerin Önemini Fark Edin

Eğer geri bildirimleri doğru bir şekilde takip edebilmeyi başarırsanız organik bir veritabanı oluşturmayı da başarabilirsiniz. Müşterilerinizin nelerden memnun olduğunu, nelerin onları mutsuz ettiğini bilmek; hangi ürün ya da hizmetlerinizin çok daha fazla ilgi uyandırdığını, hangileri için gelişmeye ihtiyacınız olduğunu fark etmek satışlarınızı artıracak iyileştirmeler getirebilir.

E-ticarette kazanmak için rekabet gücünüzün yüksek olmasına, bunun için de öncelikle müşterilerinizin memnuniyeti ile yakından ilgilenmeye ihtiyacınız var. Elbette bir ya da birden fazla pazar yerinde rekabete katılırken bütün bunların takibini yapmak ve satışlarınıza etki edecek değerlendirmeler uyarınca da stratejilerinizi belirlemek, ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi geliştirmek, kampanya modelleri oluşturmak ve daha pek çok şey için vakit ayırmak kolay olmayacaktır.

Geri Dönüşler İçin Hız Kazanın

Tek bir platform üzerinden bile e-ticaret yaparken tek tek yorumlara ya da size gelen mesajlara cevap vermek çok güç olabilir. Üstelik oldukça zaman alan bu iletişim trafiğini yönetmek dışında ilgilenmeniz gereken ve en az bunun kadar kritik pek çok iş kalemi daha olacağı düşünülürse.

Bu durumda yer aldığınız her pazar yeri için takibi sıkı tutmalı ve hızlı bir şekilde geri dönüş almalarını sağlamalısınız. Bununla ilgili olarak Bizim Hesap bünyesinde bir çözüm yolu sunuyoruz. Bizim Hesap sayesinde artık N11 ve GittiGidiyor üzerinden alışveriş yapan müşterilerinize de tek uygulama üzerinden cevap verebileceksiniz.

Bu sayede hem müşteri memnuniyetini artıracak şekilde müşteri ilişkileri tarafında bir hız kazanacak hem de ürün ya da hizmetleriniz için gereken ihtiyaçları karşılamak için zaman kazanacaksınız. Hemen Bizim Hesap mobil uygulamasını kullanmaya başlayarak müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitenizi artırın.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.