07.06.2024

Trendyol Mağaza Komisyon Oranları

Trendyol Mağaza Komisyon Oranları

Trendyol komisyon oranları, Trendyol üzerinden satış gerçekleştiren kişi ya da markalar için son derece önemlidir. Çünkü ürün türlerine göre belirlenen oranlar, satıcının ürünleri için fiyatlandırma yapmasını sağlıyor. Ayrıca alıcı için de dikkate değer bir konu olan Trendyol komisyon oranları, çeşitli ürünler üzerinden farklı şekilde alınıyor. Biz bu yazımızda Trendyol mağazasının uyguladığı komisyon oranlarından bahsettik!

Nasıl Trendyol Satıcısı Olunur?

Trendyol komisyon oranları ile ilgili bilgi sahibi olmadan önce e-ticaret sitesinde nasıl satıcı olunur konusu üzerinde durmak gerekir. Popüler e-ticaret sitesinde satış yapmak istiyorsanız son derece hızlı bir şekilde kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Satıcı olmak için genel olarak şu adımları uygulamanız gerekir:

Trendyol web sitesinde yer alan Satıcı Başvuru Formu’nu eksiksiz bir şekilde doldurun.

  • Şirket bilgilerinizi girin.
  • Operasyon bilgileri ile iletişim bilgilerinizi ekleyin.
  • Başvuru kontrolünü gerçekleştirip ürünlerinizi yükleyin.

Bu adımların tamamını gerçekleştirmeniz halinde Trendyol mağazasında satıcı olabilirsiniz. Fakat özellikle başvuru sırasında sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde girdiğinizden emin olmalısınız. Aksi halde satıcı kaydı oluşturma ile ilgili çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlar ise başvurunuzun tamamlanmamasına sebebiyet verebilir. 

Trendyol’da Mağaza Açma Ücreti Var mıdır?

Trendyol’da mağaza açmak için ekstra bir ödeme yapmanıza gerek bulunmaz. Online başvuru gerçekleştirerek mağazanızı kolaylıkla açabilirsiniz. Fakat mağaza açtıktan ve ürünlerinizi yükledikten sonra her satış için değişik oranda Trendyol komisyon bedeli ödemek durumundasınız.

Trendyol satış komisyonu, ürünün türüne göre değişiklik gösterir. Satış oranları, ürünlerle ilgili fiyatlandırma çalışmaları yaparken sizin için önemli bir husus olacaktır. Çünkü satış oranını baz alarak fiyatlandırma yapmanız, her ürün için belirli miktarda kâr elde etmenizi sağlayacaktır. Dolayısıyla Trendyol satıcı komisyon oranları hakkında detaylı bilgi edilmeniz oldukça önemlidir. 

Trendyol Komisyon Oranları Nasıldır?

Trendyol komisyon, e-ticaret sitesi tarafından satıcıların yaptıkları satışlar üzerinden alınır. Ürünlerin bağlı oldukları kategori, Trendyol’un yapacağı kesintinin oranını belirler. Çünkü ürünlerin özellikleri birbirinden farklı olduğu için alınacak komisyon da değişiklik gösterecektir. Komisyon oranları, genellikle piyasa koşullarına göre değişir. Bu nedenle Trendyol güncel komisyon oranları ile ilgili bilgi sahibi olmak, satıcı tarafından fiyatlandırma çalışmalarının başarılı bir şekilde yapılmasını olanaklı hale getirir.

Trendyol’da güncel komisyon oranları ürün kategorilerine göre genel hatlarıyla şu şekildedir:

KategoriKomisyon Oranları
Aksesuar%21.36-%22.37
Altın%7
Çocuk%3.50-%17.29
Bahçe ve Yapı Market%10.68-%21.36
Ayakkabı Çanta%21.36-%23.39
Elektronik%5-%28
Dijital Kod ve Ürünleri%5-%10.17
Giyim%21.36
Ev%11.19-%21.36
Kozmetik ve Kişisel Bakım%12.20-%16.78
Kırtasiye ve Ofis Malzemeleri%5.08.%18.31
Hobi ve Eğlence%9.15-%%20.34
Kitap%5.08-%15.50
Süpermarket%8.14-%18.31
Spor%7.63-%15-25
Mobilya%11.19-%20.34
Otomobil ve Motosiklet%5.08-%16.27

Trendyol komisyon ücretleri genel hatlarıyla yukarıdaki tabloda olduğu gibidir. Dolayısıyla Trendyol üzerinden satış yaparken ürünlerin hangi kategoride yer aldığına göre ürün başına ne kadar ekstra bir ödeme yapmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. 

Trendyol Komisyon Hesaplama Nasıl Yapılır?

Trendyol komisyon oranlarının hesaplanabilmesi için çeşitli hususların devreye girdiğini belirtmek olanaklıdır. Her ürün için komisyon oranı hesaplarken şu tür bilgiler ön plana çıkar:

  • KDV dahil ürünün satış fiyatı
  • Komisyon oranı

Buna göre hesaplama için kullanılan formül şu şekildedir:

  • Trendyol Komisyon Ücreti = KDV dahil satış fiyatı x komisyon oranı

İlgili rakamların formüldeki yerlerine eklenmesi ile komisyon hesaplama işlemlerinin yapılması olanaklıdır. Bir ürünün satış fiyatının 100 TL olduğunun düşünün. Ürün komisyon oranı ise %20 olsun. Buna göre;

  • Trendyol komisyon ücreti = 100 x %20
  • Trendyol komisyon ücreti = 20 TL’dir.

Satış fiyatı 100 TL olan bir ürün üzerinden yapılacak kesinti 20 TL’dir. Bu durumda satıcıya ilgili üründen 80 TL kalır. Satıcı, ürünün komisyon oranı üzerinden fiyatlandırma yaparak kârını koruyabilir. Bu nedenle komisyon hesaplama işlemlerinin doğru bir şekilde yapılıyor olması son derece önemlidir.

Bu durum farklı e-ticaret siteleri için de geçerlidir. Örneğin Hepsiburada’da yapılan satışlar için Hepsiburada komisyon oranları hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Komisyon oranı üzerinden ürün satış fiyatları belirlenebilir. 

Trendyol Mağaza Komisyonları Ne Zaman Ödenir?

Trendyol komisyon oranları ve komisyon oranlarının satıcı tarafından ne zaman ödendiği, merak edilen konulardan bir diğeridir. Trendyol’un uyguladığı komisyon, siparişlerin müşteriye teslim edilmesinden hemen sonra ilk komisyon faturasına yansıtılmakta olup ödemeler haftalık olacak şekilde alınır.

E-ticaret sitesi, temel olarak 7 günlük bir periyot halinde komisyon faturası düzenler. Dolayısıyla satıcı faturalarına 7, 14, 21, 28, 30 ve 31. günlerde komisyon tutarları yansıtılarak satıcıdan ödeme talep edilir.

Trendyol komisyon hesaplama işlemleri ile elde ettiğiniz miktarlar üzerinden her ürün için bir komisyon bedeli ödemeniz gerekir.

Bizim Hesap E-Ticaret Entegrasyonu ile Satışlarınıza Kolaylıkla Başlayın

Trendyol komisyon oranları, Trendyol üzerinden gerçekleştireceğiniz satışlar için önemli bir konudur. Eğer e-ticaret sitesinde mağaza açtıysanız ürünlerin yer aldığı kategorilere göre farklı şekillerde belirlenen oranlar dahilinde ödeme yapmanız gerekir. Bu ödemeler, doğru ürün fiyatlandırma noktasında temel bir belirleyicidir. Satışını yapacağınız ürünün komisyon oranını baz alarak ürün fiyatlandırması yapmanız, her üründen belirli bir oranda kâr elde etmenizi sağlar.Trendyol komisyon uygulaması, e-ticaret sitesinin sağladığı hizmetin bir bedelidir. Güvenli bir şekilde satış yapmanızı hedefleyen Trendyol, bunun karşılığında her satıcıdan komisyon alır. Siz de Trendyol giyim komisyon başta olmak üzere farklı kategoriler üzerinden gerçekleştirilen komisyon uygulaması hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Bizim Hesap uzmanlığından faydalanabilirsiniz. Bizim Hesap, e-ticaret entegrasyonu ile sizlere yenilikçi bir hizmet sunuyor.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.