07.08.2018

İşletmeniz için doğru barkod okuyucusunu nasıl seçersiniz?

İşletmeniz için doğru barkod okuyucusunu nasıl seçersiniz?

Bu makale ile aklınızdaki sorulara yanıt bulmanıza ve küçük işletmeniz için nasıl bir barkod okuyucusu ve barkod sistemiyle entegre bir şekilde çalışan online muhasebe programını seçmenize yardımcı olacak.

Barkod sistemlerine para harcamaya karar verdiyseniz sizin için en önemli kıstas barkod okuyucusunun tipi ve fiyatı olur. Şirketinize ve faaliyet yapınıza en uygun barkod okuyucusunu seçmeniz önemli bir etmen.

Barkod teknolojileri tarama ve tanımla konusunda 3 ana tipe ayrılmış durumdadır.

1- Kalem barkod okuyucuları

Kalem tipi barkod okuyucularını kısıtlı kullanım alanı yüzünden fazla yaygın değildir. Diğer tip barkod okuyucularına göre daha yavaştırlar. Bu tip barkod okuyucuları az miktarda ve boyut olarak küçük ürünlerle uğraşan şirketlere uygundur.

2- Sabit/bütünleşik barkod okuyucuları

Sabit barkod okuyucuları daha çok endüstriyel çapta faaliyet gösteren büyük çaplı paketlerle perakende satış yapan şirketlerin kullanım alanı içindedir. Bu tip barkod okuyucuları diğer modellerle karşılaştırıldığında oldukça pahalıdır. Eğer yeni ticarete atılmış küçük bir şirketseniz böyle bir satın alma hem cüzdanınızı hem motivasyonunuzu olumsuz yönde etkiler.

3- El tipi kabzalı barkod okuyucular

CCD, lineer imaj ve lazer olmak üzere 3 farklı teknolojiye sahip bu tip barkod okuyucularının hepsi aynı işleve sahiptir. Tamamı basit barkodları okumaya yarar. CCD tarayıcılar kısa mesafelidir. Lazer tarayıcılar en yaygın olarak kullanılan modeldir. Uzun mesafelerden barkod okuyabilirler. Lineer imaj tarayıcıları ise barkodların bir resmini çeker ve hatasız bir şekilde okur. Diğer yazılara göre hata payı çok düşüktür. Akıllı telefonlardaki barkod okuma aplikasyonları bu teknolojiyi kullanır.

Peki hangisi?

Muhtemelen çoğunlukla çevrenizde el tipi tarayıcılar kullanıldığına şahit olmuşsunuzdur. Çünkü bu tip barkod tarayıcılar hızlı ve pratiktir. Farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunar. Ayrıca fiyat açısından da avantaj sağlar.

Kablolu mu yoksa kablosuz tarayıcı mı?

Farklı tip barkod okuyucularının sahip olduğu barkod tarayıcısının okuma teknolojisinin yanı sıra iletişim protokolü de önemlidir. Kablosuz aletlerin hayatımızda büyük bir yer tuttuğu göz önünde bulundurulduğundan dolayı kablosuz barkod okuyucuları biraz daha açıklama yaparak sizi aydınlatmamızı gerekiyor.

Kablosuz barkod tarayıcılar kablolularla karşılaştırıldığında siz çok daha üstün gözükebilir. Daha az kablo denildiğinde hemen akla daha az karışıklık daha fazla esneklik ve hareket kabiliyeti akla gelir. Fakat kablosuz barkod okuyucularının kendine has dezavantajları vardır. Kablosuz tarayıcılar enerji kaynağına ihtiyaç duyar. Bu da size ekstra zaman kaybı ve masraf olarak geri döner. Ayrıca kablosuz teknolojilerde bağlantı sorunlarına ve diğer benzeri iletişim hatalarına açıktır. Zaman zaman size problem çıkarır. Kablosuz tarayıcılar farklı frekansları üzerinden iletişim kurar. 2.4 GHz kablosuz iletişim bandını kullanan aletlerle yaygın olsa da bluetooth ile çalışan kablosuz barkod okuyucuları da mevcuttur. Kablosuz okuyucular bir çalışma mesafesi vardır. Alıcıdan çok fazla uzaklaşırsanız sorun çıkarır.

Bizim Hesap’ı barkod okuyucunuzla entegre bir şekilde çalışır

Hangi tip barkod okuyucusunu seçerseniz seçin Bizim Hesap ile kolay bir şekilde entegre edebilir stoklarınızın takibinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tek bir platform üzerinden stoklarınızı yöneterek işletmenizin faaliyet gücüne olumlu bir şekilde katkıda bulunabilirsiniz.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.