23.02.2023

Gelir Gider Takibine Harcadığınız Zamanı Nasıl Azaltabilirsiniz?

Gelir Gider Takibine Harcadığınız Zamanı Nasıl Azaltabilirsiniz?

İşletmelerin başarılı bir şekilde yönetilebilmesinde, analizler ve raporlar çok önemli bir yer tutar. Özellikle de şirketinizin finansal yönetiminde etkin ve hızlı bir şekilde karar alabilmek çoğu zaman hayati bir öneme sahiptir. Bu kararların alınabilmesi için işletmenizin finansal durumunun farkında olmanız gerekir ve bunun için de verilere ihtiyaç duyarsınız. İşte tam da bu noktada dijital dünyanın nimetlerinden sonuna kadar faydalanabileceğiniz teknolojiler imdadınıza yetişir. Bizim Hesap gelir gider takibi ile işletmenizdeki finansal ve mali süreçlere dair tüm işlemlerinizi tek bir ekrana taşıyabilir, kontrol yeteneğinizi artırabilir, hesaplarınıza giren ve çıkan tüm bakiyelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Bizim Hesap Gelir Gider Takip Programı ile neler yapabileceğinizi, bu özellikleri nasıl kullanabileceğinizi,  gelir gider takibine ayırdığınız zamanı nasıl en aza düşürebileceğinizi başlıklar halinde bir araya getirdik.

Bizim Hesap ile Nakit Yönetimi Çok Daha Kolay

İşletmelerin varlığını sürdürebilmesi için nakit akışı hayati bir öneme sahiptir. Şirketinizin bankalardaki tüm hesaplarını, çeklerinizi, ödemelerinizi ayrı ayrı takip etmek oldukça zorlu bir süreçtir. Bizim Hesap Gelir Gider Takibi Programı, pek çok banka ile yaptığı iş birlikleri sayesinde banka entegrasyonlarınızı kolayca yapabilmenize olanak tanır.  Bu sayede farklı bankalardaki hesap bakiyelerinizi ve cari hesaplarınızı dilediğiniz zaman erişim sağlayabilirsiniz Hesaplarınıza gelen giden tüm bakiyelerden anında haberdar olabilir ve hesaplarınız üzerindeki kontrol yeteneğinizi artırabilirsiniz. İşletmenizin nakit akışını oluşturan müşterilerinizden aldığınız ödemeler ve diğer tahsilatları,  personel giderlerini, kira ödemelerini, vergi ve SGK ödemelerini, kredilerinizin ve çeklerinizin durumunu görüntüleyebilirsiniz.  

Farklı bankalardaki hesaplarınıza ulaşabilmek için her defasında iligli bankanın mobil ya da internet şubelerine girmek, bu hesapların giriş bilgileriyle zaman kaybetmeden ve bunlar için iş gücü kaybı yaşamadan nakit akışlarınızı kontrol edebilirsiniz.

İnternete Erişebildiğiniz Her Yerden 7/24 Gelir- Gider Takibi

Özsermayenizin, bankadaki nakdinizin çok çok altındaki küçük bir tutardaki ödemeleri gözden kaçırarak faaliyetlerinizin aksamasına neden olabileceğiniz gibi işletmenizi zorlu bir hukuki sürecin içinde bulabilirsiniz. Şirketinizin finansal sağlığı açısından hayati öneme sahip olan nakit akışını, Bizim Hesap Gelir Gider Takibi Programı ile kalem kalem gözlemleyebilir, planlayabilir ve analiz edebilirsiniz. Nakit akışını düzenlerken ihtiyacınız olan gelir ve gider hareketlerinizi ayrı ayrı kalemler halinde takip edebilirsiniz.

Kalem Kalem Kaydedin; Hiçbir Giderinizi Atlamayın!

Gider takibi özelliği ile hangi şirkete, kişiye ya da kuruma ödeme yapılacağını kayıt altına alabilir, programlayabilir, arşivleyebilirsiniz. Böylece tüm gider kalemlerinizi internete bağlanabileceğiniz ortamda uzaktan 7 gün 24 saat anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. Gider kayıtlarınızı ihtiyacınız olan kategorilere göre ayrı ayrı belirledikten sonra sisteme işleyerek anlık olarak takibi yapabilirsiniz. Böylece harcamalarınıza yön verirken, giderlerinize yönelik planlamalar yapabilirsiniz.  

Örneğin maaş gibi sürekli tekrarlanan personel giderlerinizi bir kere sisteme kaydederek her ay bu işlemlere dair veri girişinin getirdiği zaman kaybından kurtulabilirsiniz. Maaş dışında prim ve avans gibi personel giderlerinizi de ayrı kalemler olarak kaydedebilirsiniz.

Her ay tekrarlanan bir başka gider kalemi olan envanterinizdeki gayrimenkullere yönelik kira ödemelerinizi de sisteme bir kez kaydederek bir daha zaman kaybı olmadan her ay kira ödemelerinizi takip edebilirsiniz.

İşletmelerin önemli bir başka gider kalemi de periyodik olarak gerçekleştirdiği vergi ve harç ödemeleri ile SGK primleridir. Çalışanların her ay ödenen SGK primlerinin yanı sıra muhtasar, stopaj, gelir vergisi, kurumlar vergisi, damga pulu gibi dönemsel vergi giderlerinizi sisteme kaydedebilirsiniz. Böylece tüm vergi ve prim ödemeleriniz için kendinize hatırlatmalar oluşturabilir ve ödemelerin eksiksiz bir şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Gelirlerinizi Anlık Olarak Takip Edebilirsiniz

Gelir takibi özelliği de şirketinizin gelir kalemlerini oluşturan satışlarınızı ve bu satışlardan doğan tahsilatlarınızı sisteme ekleyebilir, çıkarabilir ve istediğiniz her an görüntüleyebilirsiniz. Raporlamalar oluşturarak mevcut, geçmiş ve gelecekte gelirlerinize dair verileri raporlarınızda veya analizlerinizde kullanabilirsiniz.

İşletmenizin en önemli gelir kalemini oluşturan satışlarınızı ve satışlarınızdan elde ettiğiniz gelirler yakından izlenmesi gereken kalemlerdir. Bizim Hesap Glir Gider Takibi uygulamasında her bir personeli sisteme ekleyerek yapmış olduğu satışları ve satış gelirlerini tek bir ekrandan görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca satışlarınıza ait faturaları oluşturabilir ve yazdırabilirsiniz. e-Fatura, e-Arşif ve e-SMM gibi dijital uygulamalarla entegrasyonu sağlayabilirsiniz. Tahsilatlarınızı online olarak müşterilerinizden talep edebilir, tahsilat makbuzu gider makbuzu oluşturma gibi işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Finansal Performansınızı Analiz ve Raporlara Dökebilirsiniz

İşletmelerin varlığını sürdürebilmesi, faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütülebilmesi ve finansal sağlığını koruyabilmesi için finansal yönetimin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Finansal ve mali süreçler, çoğu zaman birçok verinin bir arada kullanıldığı karmaşık süreçlerden oluşur. Bu veri denizinden etkin bir şekilde işlem yapabilmenin ve doğru sonuçlara kısa bir sürede ve daha az emek harcayarak ulaşmanın yolu teknolojiden geçer. Online Ön Muhasebe Programı Bizim Hesap gelir gider takibi özelliği, kararlarınızda size yardımcı olacak doğru veriye ulaşmanızı sağlayan raporlar ve analizler hazırlamanıza yardımcı olur. Böylece, verilerinizi karmaşık tablolara manuel olarak işlerken yaşadığınız zaman ve emek kaybından sıyrılırken veri hatası yapma olasılığını da en aza indirmiş olursunuz.

Gelir gider kalemleri, banka hareketleri gibi finansal verilerinizden ihtiyacınıza en uygun raporlara ve analizlere ulaşmak sadece birkaç dakikanızı alır. Raporlar ve analizler ile karar verme sürecine yardımcı olan somut veriler üreterek karlılığınızı artıracak yeni yatırımlar yapabilirsiniz. Ayrıca geleceğe yönelik gelir ve gider kalemlerinizden senaryolar üreterek mevcut dönem ya da ilerleyen dönemler için nakit dengeniz hakkında fikir edinebilirsiniz. Olası sorunları önceden tespit ederek sorunların çözümü konusunda gerekli aksiyonları alacak zaman kazanabilirsiniz.

Online ön muhasebe programı Bizim Hesap gelir gider takibi özelliği, kullanıcılarına hazır rapor ve analiz şablonları sunar. Fakat ihtiyacınıza uygun olacak şekilde kendi rapor ve analizlerinizi hazırlayabilir ve bu analizleri özelleştirerek daha sonra tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

İşletmenizin Gelir Gider Takibini Tüm Platformlardan Yapabilirsiniz

Bizim Hesap Gelir Gider Takip Programı işletmenizin finansal ve mali süreçlerinde her zaman yanınızda olduğu gibi tüm platformlarda hizmet vermektedir. Bizim Hesap Gelir Gider Takip Programı`nı, web tarayıcınızdan kullanabilir ve işlemlerinizi masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarınızdan kolayca yapabilirsiniz.

Dijitalleşme çağıyla birlikte mobilitenin önem kazandığı günümüzde akıllı telefonlar veya tablet bilgisayarlar, internetin olduğu her an şirketinizin finansal süreçlerini uzaktan yönetebilme ve takip edebilme imkanı tanıyor. Teknolojik gelişmeleri ve popüler trendleri yakından takip eden Online ön muhasebe programı Bizim Hesap uygulamasını akıllı telefonlarınızda ve tablet bilgisayarlarınızda güvenle kullanabilirsiniz. Bizim Hesap uygulaması, Google Play Store ve Apple Store uygulama marketlerinden iOs ve Android işletim sistemine sahip olan cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Online Ön Muhasebe Program Bizim Hesap İlk 14 Gün Ücretsiz

Siz de işletmenizin nakit akışı ve gelir gider takibini online ön muhasebe programı Bizim Hesap uygulamasına taşıyarak ve finansal performansınızı 7/24 dilediğiniz yerden görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. Böylece gelir gider takibine harcadığınız zamanı azaltarak bu süreleri mevcut iş süreçlerinizi geliştirmek ve yeni yatırımlar için değerlendirebilirsiniz. Hemen şimdi online ön muhasebe programı Bizim Hesap ile tanışabilir ve tüm özelliklerini 14 gün boyunca ücretsiz deneyimleyebilirsiniz.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.