29.05.2023

E-Ticaret ve Pazaryerinden Satış Programı Nedir?

E-Ticaret ve Pazaryerinden Satış Programı Nedir?

Son yıllarda en yaygın ticaret şekillerinden biri e-ticaret siteleri, platformları ve pazaryerlerinde satış yapmaktır. Farklı platformlarda satış yapan işletmeciler ürün takibi yapmak konusunda bazı sıkıntılarla karşılaşır. E-ticaret ve pazaryerinden satış programı bu sıkıntıları ortadan kaldırmak ve süreci kolaylaştırmak için özel olarak geliştirilir. İşletmelerin faaliyetlerini kolay ve kontrollü bir şekilde yönetmesi için farklı özellikler sunarak sürecin verimini artırır. İşletmenin ürünlerini farklı pazaryerlerine entegre ederek sergilemesini kolaylaştırır. Müşteri siparişlerini yönetmek, stokları güncellemek ve analiz için rapor elde etmek için program kullanmak işlevsellik sunar.

E-Ticaret ve Pazaryerinden Satış Programı Özellikleri

e-Ticaret ve pazaryerinden satış programları ile ürünlerinizi sisteme kolaylıkla ekleyip silebilirsiniz. Ürün ve mağaza yönetimi yapmak için ekleme, silme ve güncelleme özellikleri ile işinizi kısa sürede bitirmenizi sağlar. Müşteriler tarafından oluşturulan siparişi kontrol etmek, dijital fatura oluşturmak ve kargolama gibi farklı süreçleri hızla tamamlayabilirsiniz.

Stok takibi, müşteri portföyü oluşturma, sipariş geçmişi gibi özellikler sayesinde işletmenin verimini artırır. Finansal analiz ve raporlama için ön muhasebe özellikleri sunan bir programla birlikte çalışabilirsiniz. Bu sayede satış, iptal ve iade gibi süreçlerden elde ettiğiniz verileri finansal raporlama için kolaylıkla ortaya çıkarma imkanınız olur. e-Ticaret ve pazaryerinden satış programları birden fazla platformdaki ürünleri tek panelden yönetim ve takip gibi özellikler de sunabilir. BizimHesap e-ticaret sitelerine özel çözümlerinden biri olan e-Ticaret Entegrasyonu ile aradığınız tüm özellikleri bir arada bulabilirsiniz.

Tek Panelden Yönetim İmkanı

BizimHesap e-Ticaret Entegrasyonu birçok farklı sitede yaptığınız satışların ve ürünlerin tamamını tek panelden yönetim imkanı sunar. Hepsiburada, n11, Amazon, ÇiçekSepeti, Trendyol, Aliexpress ve PttAvm gibi farklı e-ticaret pazaryerleri ile uyumlu çalışır. Bu platformlarda yaptığınız satışları panelinize otomatik olarak aktararak tüm internetten satış işlemlerini rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Fatura kesme ve müşteriye fatura gönderme işlemleri için her seferinde ayrı bir platformda giriş yapmanıza gerek kalmaz. BizimHesap uygulaması üzerinden birçok farklı mağazanın yönetimini hızlı, kesintisiz ve kolay yapabilirsiniz.

Tek Ekrandan Faturalandırma Avantajı

BizimHesap e-Ticaret Entegrasyon programı kullanarak zorunlu e-faturaları kolay bir şekilde keserek üzerinize düşen yükümlülüğü yerine getirebilirsiniz. Dijital dönüşüm sürecinde birçok işletmeye zorunlu hale gelen dijital fatura kesme işlemi için ekstra olarak bir program kullanmanıza gerek kalmaz. Faturaları tek tek ya da toplu olarak yazdırma işlemi muhasebe tutma sırasında size fayda sağlar. Farklı platformlardan fatura toplama ya da yazdırma işlemine vakit ayırmak yerine tek panelden tüm internet satışlarının işlemini halletmeniz mümkün olur.

Hakediş Listeleme Özelliği

İnternetten satış yapmak isteyen kişilerin işletme özellikleri, ürün türü ve kullandığı platforma göre bazı ödemeler yapması gerekir. Farklı komisyon ve kesintiler uygulayan platformlarda yaptığınız satışların bir kısmı size ödenir. Kesintiler dışında kalan alacaklı olduğunuz tutar ise hakediş olarak bilinir. BizimHesap ile Hepsiburada, Çiçeksepeti ve Trendyol mutabakatı sayesinde hakedişlerinizi tek tuş ile anında listeleme imkanı olur. Programda panelinize girerek satış sonrası kargo, eksik ödeme, komisyon ve vergi gibi farklı tutarlar haricinde kalan hakedişi sistemde görebilirsiniz. Kesintiler ise tutar ve açıklamalarıyla birlikte aynı menü altında kolaylıkla bulunabilir.

Düzenli Rapor Takibi

İşletme muhasebesinin doğru ve düzenli olarak tutulması karlılık durumun devam etmesi ve alacak-borç yönetiminin doğru yapılması için önemlidir. BizimHesap e-Ticaret Entegrasyonu sayesinde günlük olarak finansal raporlar elde ederek muhasebe işlemlerini takip edebilirsiniz. Alacak, borç ve faturaya ek olarak stok durumunu da bir arada görebilirsiniz. Günlük raporlar sayesinde işletmenin süreç içerisinde hangi üründen ne kadar kar elde ettiğini, müşteri yönelimini ve stoklarınızda kalan ürün adedini kolaylıkla görebilirsiniz. Bu özellik sayesinde finansal süreçlere ek olarak ürün yönetimi konusunda da avantaj elde edersiniz.

Uzaktan Erişim İmkanı

İnternetten satış yapan işletmelerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri de mesai saati kavramının farklı işlemesidir. Gecenin yarısı ya da sabaha karşı müşterileriniz sipariş geçerek ertesi gün için sizden talepte bulunabilir. BizimHesap entegrasyonu sayesinde saat sorunu ortadan kalkar. Uzaktan panelinize sadece interneti kullanarak erişme imkanınız olur. Bu sayede işyerinde olmasanız hatta tatilde olsanız bile müşterilerinizin ürün siparişlerini ve faturalarını takip edebilirsiniz. Web tarayıcı, akıllı telefonlar ve tabletler sayesinde panelinize erişmeniz mümkündür. Tek ihtiyacınız olan işinizi yapabilmek için aktif bir internet bağlantısı olur.

BizimHesap E-Ticaret ve Pazaryerinden Satış Programı Avantajları

BizimHesap e-Ticaret Entegrasyonu satış programı küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş süreçlerine fayda sağlamak için özel olarak geliştirilmiştir. İşletmecilerin aynı anda birçok farklı pazaryeri platformundan takip etmesi ve yönetmesi gereken verileri tek elden kontrol imkanı sunar. Satış, fatura, stok, müşteri iletişimi gibi işlemlerin farklı platformlarda eksiksiz ve zamanında yapılması zorlayıcı ve emek isteyen bir işlemdir. Online Ön Muhasebe Programı BizimHesap işletmelerin daha az efor sağlayarak maksimum verimi alması için tasarlanan bir yazılımdır. Programı pazaryeri profillerinize entegre ederek fatura, alış – satış ve cari hesaplarınızı aynı panelden yönetebilirsiniz. Peki bu size ne avantaj sunar?

AR-GE ve İş Süreçleri için Daha Fazla Zaman

Faturalama, satış ve müşteri ilişkileri için farklı platformlarda ayıracağınız zaman dilimini tek panel kullanarak kısaltabilirsiniz. Bu sayede işletmenizi geliştirmek, reklam yapmak, iş süreçlerini hızlandırmak ve AR-GE çalışmaları için ihtiyaç duyulan ek zamanı yaratabilirsiniz. Çalışanların zamanının daha verimli işlerde kullanılabilmesi şirketin büyümesi ve motivasyonun sağlanması için de faydalıdır.

Kargo ve Barkod Avantajı Sunar

İnternetten satış yapan kişilerin en çok vakit ve efor harcadıkları konulardan biri de kargo işlemleri olur. BizimHesap entegrasyon uygulaması sayesinde siparişleriniz için tek tek barkod oluşturmak yerine otomatik özelliklerden faydalanabilirsiniz. MNG kargo ile anlaşması bulunan BizimHesap kullanıcısı olduğunuz zaman sipariş için otomatik barkod çıkarmanızı sağlayan ücretsiz kargo entegrasyonunu yapabilirsiniz.

E-Faturada Kolaylık Sağlar

Müşterinize satış sonrası fatura oluşturmak ve göndermek için ayırdığınız vakti kısaltır. Birkaç tıklama ile otomatik olarak dijital faturayı oluşturmanız ve göndermeniz mümkündür. Ayrıca bulut teknolojisi sayesinde 10 yıl saklanması zorunlu olan e-fatura belgelerini dijital ortamda toplayabilirsiniz. Bu sayede fiziksel dosyalama ve arşiv tutmanıza gerek kalmaz. Baskı, posta ve arşiv masraflarını ortadan kaldırarak giderlerinizi düşürebilirsiniz. e-Arşiv faturalarını iptal etmek istediğiniz zaman sistemden anında sipariş iptali ya da iadesi sonrasında gerçekleştirerek muhasebeyi yönetebilirsiniz.

Pazaryerlerine Ücretsiz Entegrasyon İmkanı

BizimHesap e-Ticaret Entegrasyon yazılımını pazaryerlerine bağlamak için tanıtma hizmeti tamamen ücretsiz olarak sunulur. BizimHesap kullanıcısı olduğunuz zaman sahip olduğunuz panel birçok işlem gibi farklı entegrasyon hizmetleri için de kullanılır. Akakçe, T-Soft, Amazon, n11, Trendyol gibi aklınıza gelebilecek 20’den fazla online pazaryeri için entegrasyon yapmanız tamamen size bağlıdır. Panelinizde yer alan “e-Ticaret Menüsü” ile açılan sekmelere entegrasyon bilgisi girerek işlemi birkaç onay sonrası hızla tamamlayabilirsiniz.

Bütçenize Uygun Paketi Seçebilirsiniz

Tek tuşla fatura alma, cari, stok, gelir – gider ve masraf takibi, sanal POS, raporlama gibi birçok farklı özellik sunan BizimHesap uygulamasını aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da yıllık paketler halinde satın alabilirsiniz. Denemek için aylık paketleri tercih edebilir, memnuniyet sonrası avantajlı fiyata sahip yıllık paketlere geçiş yapabilirsiniz. Şimdi e-ticaret ile işinizi büyütmek için BizimHesap ile iletişime geçin!

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.