24.10.2019

E-Ticaret Mağazaları Rakipleri Arasından Sıyrılıp Nasıl Ön Plana Çıkabilir?

E-Ticaret Mağazaları Rakipleri Arasından Sıyrılıp Nasıl Ön Plana Çıkabilir?

E-ticaret alanında müthiş bir rekabetin varlığını fark etmemek mümkün değil. Aynı sektörde yer alan markaların kendi ürün ve hizmet kalitelerini en doğru şekilde lanse etmeleri de onların rekabette güç kazanmasının öncülleri arasında yer alıyor.

Bir markanın rekabette güçlü olması için yalnızca kaliteli ürün ya da hizmetlere sahip olması yetmez. Bununla birlikte müşteri memnuniyetini de maksimum seviyede tutmalıdır. Ancak bu şekilde marka sadakatinin geliştirilmesi ve mevcut kitlenin genişleyerek kalıcı hale gelmesi sağlanabilir. Bu noktalarda markanın güç kazanması potansiyel kitlesi için de güçlü referansların oluşmasını sağlar.

Peki, dinamiği çok hızlı olan e-ticaret alanında hem mevcut pazarda hem de farklı pazar yerlerinde müşterinin memnuniyetini kazanmak ve diğer markalar arasından sıyrılmak için neler yapılması gerekir?

Ürünleriniz ve Fiyatlarınız Her Zaman Güncel Olmalı

Ürün stoğunu takip etmek çok fazla zaman gerektiriyor ve iş yükü de oldukça fazla. Özellikle birden fazla pazar yerinde yer alan e-ticaret markalarının bu konuda sıkı bir takip yapması gerekiyor. Ürün stoklarınızın ve ürün fiyatlarınızın güncel olması müşteri memnuniyetini korumanızı sağlar. Aksi halde sipariş edilen bir ürünün stokta olmadığı bilgisi ya da fiyatlarının güncel olmaması müşterilerinizin memnuniyetsizliğine sebep olacağı gibi markanıza duyduğu güveni de zedeler.

Siparişleri Bekletmeyin

“Bi’tık” ile yarışıyorsunuz. Müşterileriniz tek dokunuşları ile sipariş veriyor ve bu hızda da geri dönüş bekliyorlar. Ürünün geç ya da yanlış kargolanması da memnuniyetsizliği artıran sebepler arasında yer alıyor. Bu yüzden sipariş yönetimi konusunda 0 hata ile devam etmeniz gerekiyor. İstenen ürünü, beklenen zamanda teslim etmek üzere hazırlamalısınız. Bu yüzden de varlık gösterdiğiniz farklı pazar yerlerinde de siparişlerinizi aynı dikkatle kontrol etmeniz gerekir. Teslimat sürecini doğru yönetmek için siparişlerin geldiği zamanı da kolayca takip edebilmelisiniz.

Müşterilerinize Dönüş Sağlayın

Müşterileriniz ürün ya da hizmetlerinizle ilgili soru sorduğunda, ürün sayfasına ya da sosyal medya hesaplarınıza bir yorum bıraktığında onlarla etkileşimi kaçırmamalısınız. Özellikle bir ürün ya da hizmetle ilgili bilgi almak isteyen kullanıcıların satın almaya daha meyilli olduğunu düşünürsek sorulan soruları gereken bilgiyi verecek şekilde cevaplamalısınız. Olumsuz durumları doğru bir şekilde yönetmeli ve aldığınız her geri dönüşü ürün ya da hizmetlerinizi geliştirmek için kullanmalısınız. Çok fazla vaktinizi alabilecek olan moderasyon işlemleri için kolay bir yöntemi tercih etmeli ve asıl vaktinizi ürünlerinizi geliştirmeye, marka bilinirliğinizi artırmaya, talepleri karşılamak için gereken doğru stratejileri kurmaya harcamanız gerekir.

Bizim Hesap Entegrasyonları İle E-Ticarette de Rakiplerinizi Geride Bırakın

Tüm bu noktalar e-ticarette başarılı olmanız için size yardımcı olacaktır. Bu sayede müşterilerinizin algısında rakiplerinizden ayrılmanızı sağlayacak niteliklere de sahip olacaksınız. Elbette tüm bu iş kalemlerini yönetmenin de zor olduğunun farkındayız. Bu yüzden Bizim Hesap olarak e-ticarette başarı kazanmak için yapmanız gerekenleri tek bir ekran üzerinden yönetmenizi sağlıyoruz.

Bizim Hesap e-ticaret entegrasyonları sayesinde; e-ticaret pazar yerlerine ait stoklarınızı kolayca güncelleyebilir, ürün fiyatlarınızı ayarlayabilir, toplu fatura ve kargo ile ilgili işlemleri daha rahat bir şekilde takip edebilirsiniz. Ayrıca tüm bu işlemleri; kullandığınız tüm e-ticaret siteleri için tek bir ekrandan yönetebilirsiniz. Üstelik Online Ön Muhasebe Programı Bizim Hesap, bu hizmetleri için sizden ek bir ücret de talep etmez.

Müşterilerinize hızlı dönüş sağlamak mı? Bizim Hesap ile onun da kolayı var. N11 ve/veya GittiGidiyor mağaza sahibi Bizim Hesap kullanıcıları olarak, müşterilerinizle zaman kaybetmeden iletişime geçin, onların sorularını anında cevaplayın. Detayları müşteri temsilcilerimizle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Siz de hemen Bizim Hesap ile kolay ve doğru yönetim sağlayarak daha fazla kazanabilirsiniz.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.