logo
e-Belge

Matbuu Faturadan E-Faturaya Nasıl Geçebiliriz?

3 dk okuma 14 Haziran 2019

Matbuu Faturadan E-Faturaya Nasıl Geçebiliriz?

Günümüzde gerek çevreyi korumak gerekse de işleri kolaylaştırmasından ötürü e-fatura sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Hukuki nitelik bakımından geleneksel kağıt faturalardan hiçbir farkı olmayan e-faturalar, dijital ortamda hızlı bir biçimde fatura oluşturarak müşterilerinize iletmenizi sağlamaktadır. Son zamanlarda e-fatura kullanan ve e-fatura gönderen firmaları sürekli olarak görmekteyiz. Bunun nedeni de artık internetin hayatımızın her alanına girmiş olması ve işlerimizi de kolaylaştırmasıdır. Peki e-faturaya geçiş nasıl yapılır? E-faturaya geçiş bize avantaj sağlar mı? Bu yazımızda sizlere bu detaylardan bahsedeceğiz.

E-Faturaya Geçme Adımları

Şahıs işletmesi, anonim şirket ya da limited şirket fark etmeksizin her firma, e-faturaya geçebilmektedir. Bunun için ise şu adımları izlemek yeterli olacaktır:

1- E-İmza veya Mali Mühür Alınmalı: Eğer şahıs şirketiyseniz, ıslak imza değeri taşıyan e-imzanızı almanız gerekmektedir. Eğer Anonim Şirket ya da Limited Şirketseniz, mali mührünüzü almalısınız.2- GİB başvurusu tamamlanmalı: Mali mühür ya da e-imza aldıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığına başvuru yapmalısınız. Bu başvuru tamamlandıktan sonra zaten e-faturaya geçmiş oluyorsunuz.
3- Entegratör Seçilmeli: E-İmza ve mali mührünüzle beraber Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB), e-fatura başvuru ekranından kayıt olduktan sonra da entegratör üzerinden e-fatura gönderip alacağınızı beyan etmelisiniz.

E-faturaya geçiş aslında zor olmayan basit adımlardan oluşmaktadır. Bu adımların tamamı izlendikten sonra sizler de e-fatura kullanımına başlayabilirsiniz.

Ne Zaman Geçiş Yapılmalı?

E-faturaya geçiş, son izleyen 2 muhasebe yılı için, 10milyon TL ciroyu geçen firmalar için takip eden sene içerisinde yılbaşında yapılmalıdır. Gönüllü olarak e-faturaya geçiş yapmak isteyen işletmeler de sene içerisinde istedikleri bir zamanda sisteme geçiş yapabilirler. E-fatura başvurusu, e-imza ve mali mührün beklenme süresiyle beraber yaklaşık olarak 1-2 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Eğer mali mühür ya da e-imzanız zaten varsa Bizim Hesap aracılığı ile çok kısa bir süre içerisinde e-fatura kullanmaya başlayabilirsiniz.

E-faturaya geçiş sizlere şu faydaları sağlayacaktır:

  • Faturalarınızı dijital ortamda saklayabilirsiniz.
  • İş süreçlerinizi hızlandırabilirsiniz.
  • Şirketinizin verimliliği artar.
  • Hızlı ve kolay bir biçimde fatura oluşturabilirsiniz.
  • Oluşturduğunuz faturaları tek bir tıkla müşterilerinize iletebilirsiniz.
  • Faturalarınızı dijital ortamda yaklaşık 10 yıl boyunca saklamanız mümkün olur.
  • Muhasebe yazılımları ile uyumludur.
  • Her an her yerde ulaşabilirsiniz.

Bizim Hesap ile, vakit kaybetmeden e-fatura başvurusu yapabilir ve hızlı bir biçimde bu sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz. E-faturaya nasıl başvuru yapacağım diye düşünüyorsanız, bu adımlar gözünüzde büyümesin. E-fatura başvuru süreci Bizim Hesap ile daha kolay bir hale gelmektedir. Tek bir tıkla tüm faturalarınızı görüntüleyebilir, aynı zamanda cep telefonunuzdan da fatura işlemlerinizi yönetebilirsiniz. Daha fazla bilgi içintıklayın.

İşinizi de profesyonelce yönetin diye Türkiye’nin en kapsamlı ön muhasebe Programı Biz’de

14 Gün Ücretsiz Deneyin

Bunlar da ilgini çekebilir