19.11.2018

Cari Hesap Takibi Yapmanın Kolay Yolu

Cari Hesap Takibi Yapmanın Kolay Yolu

Bir işletmenin hayatta kalabilmesinde önemli bir yere sahip olan cari hesap takibi, bir o kadar da zor bir iş. Birçok kişi bu işlemi yaparken çok fazla zorlanıyor ve çeşitli hatalar yapıyor. Bu durumun arkasında yatan en önemli neden ise cari hesap takibinde kullanılan yöntemler. Peki bu işlemleri ve takibi yapmanın daha kolay bir yöntemi yok mu? Elbette ki var! Online cari hesap takip ile cari hesap takibini ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Cari Hesap Nedir?

En basit haliyle cari hesap; iki taraf arasında devam eden alacak ve verecek işlemleri için tutulan hesaptır. Cari hesap takibiyle işletmenizin alacak ve borç durumunu gözlemleyebilirsiniz.

Cari Hesap Takibi Nasıl Yapılır?

Çok sayıda işletme Excel tabloları ya da Cari Hesap Defteri üzerinden bu takibi yapıyor. Bu iki yönteminde çeşitli zor yanları bulunuyor. Eğer cari hesaplarınızı Cari Hesap Defteri üzerinden tutacaksanız; defteri üç ana bölüme ayırmanız gerekiyor. Bu üç bölümün birine müşterinizden alacaklarınızı, diğer bölümüne tedarikçilerinizden alacaklarınızı ve son bölüme ise diğer borç ve alacaklarınızı kaydetmelisiniz. Evet, her ne kadar basit anlatmaya çalışsak da çok zor ve dikkat isteyen bir iş olduğu açıkça ortada. Cari hesaplarınızı Cari Hesap Defteri’nde tutmanın bir diğer dezavantajı ise ihtiyaç duyulan raporları elde etmenin neredeyse imkansız olması. Eğer cari hesaplarınızı Excel’de tutacaksanız; her müşteri ve tedarikçi için ayrı ayrı cari hesap kartları oluşturmalısınız. Bu kartların içine detaylı bir şekilde bilgileri girmelisiniz. Ayrıca bu bilgileri sık sık kontrol etmeli ve güncellemelisiniz.

Bizim Hesap ile Kolay Cari Hesap Takibi

Birçok işletmenin tercih ettiği cari hesap takip yöntemleri ciddi zaman ve enerji istiyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan cari hesap takibinde kontrolü ve güncellemeleri sağlamak, olası hataların önüne geçmek çok zor. Üstelik gerekli finansal raporları almak neredeyse imkansız. Oysa Bizim Hesap ile cari hesap takibi yapmak çok kolay! Nasıl mı?

● Online ön muhasebe programı Bizim Hesap’ın cari hesap takip programı sayesinde müşteri ve tedarikçi bilgilerinizi kolayca kaydedebilirsiniz.
● Güncel tahsilat ve ödemelerinizi tek bir sayfada görüntüleyebilirsiniz.
● Geçmiş ödeme ve tahsilatlarınızı görüntüleyebilirsiniz.
● İstediğiniz an ve istediğiniz yerden bakiyesi olan müşteri ve tedarikçi bilgilerini listeleyebilirsiniz. Müşteri ve tedarikçi özelinde bakiyesi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
● Hızlı bir şekilde hesap ekstresi oluşturabilir, müşteri ve tedarikçilerinize mutabakat mektubu gönderebilirsiniz.
● Günü yaklaşan tahsilat ve ödemeleriniz için otomatik hatırlatma yollayabilirsiniz.
● Bizim Hesap’ın kullanım kolaylığı sunan arayüzü sayesinde kestiğiniz faturaları, açık hesap bakiyelerini, çek bakiyelerini, senet bakiyelerini ve işletmenizin cirosunu tek bir ekrandan görüntüleyebilirsiniz.
● Geciken tahsilat ve ödemeleriniz varsa tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.
● İnternet bağlantısı olan her yerden bağlanarak cari hesap takibinizi yapabilirsiniz. Ayrıca Bizim Hesap’ın IOS ve Android uygulamaları üzerinden cep telefonunuzla ofis dışındayken de tüm bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
● Cari hesap takibi için işletmeniz bünyesinde ayrıca bir eleman istihdam etmenize gerek kalmaz. Bizim Hesap cari hesap takip ile işleriniz büyük oranda kolaylaşır.

Kolay cari hesap takibi yapmak için Bizim Hesap’ı ücretsiz deneyin.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.