03.07.2019

Bizim Hesap ile Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

Bizim Hesap ile Stok Yönetimi Nasıl Yapılır?

Stok yönetimi ile maliyetlerinizi azaltarak müşteri memnuniyetinizi koruyabilir ve tedarik konusunda sorun yaşamadan yol alabilirsiniz.

Stok yönetimi sayesinde firmanızın elinde bulunan hammadde, mamul ya da yarı mamuller ile diğer tüm malzemelerden oluşan stoklarınızın piyasadaki talebe göre, zarar etmenizi önleyecek şekilde miktarını belirleyebilirsiniz. Gerektiği zaman elinizdekini piyasaya arz edecek kadar ürün bulundurmak ya da azalan taleplerle doğru orantılı olarak ürünlerinizi eritmek için stok yönetimine ihtiyacınız vardır.

Stok Yönetiminin Faydaları Nelerdir?

İşletmeniz ya da firmanız için kar etmeyi esas alırken müşteri memnuniyetini de korumak zorundasınız. Bu sebeple de alacağınız ürünlerin fiyat artışlarını göz önünde bulundurmak ve bu ürünlere oluşan talepleri de hızlı bir şekilde karşılamanız gerekir. Stok yönetimi zarara uğramanızı önleyecek şekilde stoklarınızın talepleri karşılaması için yapılır.

Bazı dönemlerde belli ürünlere karşı talep fazlasıyla artabilir. Örneğin; yılbaşı yaklaştığı zaman yeni yıl süslemelerine karşı talep çoğalır. Bu zamanlarda talebe hızlıca cevap verebilmek için stoklarda ürün bulundurmanız gerekebilir. Bu durum belli dönemler için rahatlıkla öngörülebilir olsa da her zaman hazırlıksız yakalanma riskiniz de vardır. Talep, arz ve ürün tedariği konusunda yaptığınız hesaplar tutmayabilir. Böyle zamanlarda ortaya çıkan talep karşısında sıkıntı yaşamamak için de stokta ürün bulundurmanız gerekebilir.

Stok yönetimi tedarik maliyetlerinin düşürülmesi konusunda da işletmenize fayda sağlar. Yılbaşı süslerinde olduğu gibi dönemsel olmayan ürünler için yüklü miktardaki sipariş hem tedarik hem de lojistik maliyetlerini düşüreceği için stok yapılabilir. Bununla birlikte tedarik edilen üründe beklenen bir fiyat artışına karşı yüklü bir stok yapılması da fiyat artışından kaynaklı olarak etkilenmenizi engeller.

Stok yönetimi yaparken yalnızca mevcut stokların kontrolünü yapmakla kalmaz lojistik maliyetlerinizin ne kadar olduğunu ve nasıl yönetmeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz.

Stok Yönetimi Nasıl Hesaplanır?

Birçok faydasını göreceğiniz stok yönetimi her firma ya da işletmeye göre değişiklik gösterir. Bunun yanı sıra stoklanacak olan ürünün tedarik etmekteki kolaylığı ve süresi de stok yönetimi için belirleyici olacaktır. Bunun için geleneksel yöntemleri takip ederek kalem – kağıtla ya da excel dokümanları ile hesaplarınızın kaydını tutabilirsiniz. Ancak bu yöntemler hem iş gücü hem maliyet hem de zaman kaybını artırır.

Online Ön Muhasebe Programı Bizim Hesap’ın bulut teknolojisine dayalı olarak geliştirilmiş çözümü olan üretim ve stok yönetimi özelliği ise size gereken araçların hepsini sunabilir. Bu sayede hem maliyet ve zamandan tasarruf edebilir hem de iş gücünü azaltabilirsiniz. Faturaları kestiğiniz anda güncellenen stok bilgileri ile, Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarındaki stoklarınızı tek ekrandan yönetme kolaylığı sağlamasının yanı sıra, üretim modülü ile fatura ve irsaliye takibini yapabilmeniz, barkod okuyucu ile ürün bilgi giriş ve takiplerini kolayca yapabilmeniz de mümkün.

Stoklarınızın geçmiş ve gelecek odaklı olarak değerlendirilmesini yaparak işletmenizin sürdürülebilir bir şekilde kar etmesini sağlayabilirsiniz. Siz de hemen işletmeniz için stok yönetimine başlayarak kar oranlarınızı ve müşteri memnuniyetinizi artırabilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.