16.08.2018

Avantajları ve dezavantajları ile online muhasebe yazılımları

Avantajları ve dezavantajları ile online muhasebe yazılımları

Muhasebe yazılımlarının, avantajlarının yanı sıra dezavantajları da göz ardı edilmemelidir.

Avantajlar

• Kolay veri girişi: Veri girişi geleneksel yöntemlerden katı katı hızlı ve kolaydır.
• Süreçlerin hızlanması: Online muhasebe yazılımları ile gecikmeler sıfıra indirilir. Örneğin, satışlar ile faturalandırma arasındaki geçen süre çok azdır.
• Analizlerin ve raporların otomatikleştirilmesi: Kar zarar, alacak-verecek, müşteri hesapları, stok rakamları, satışlar ve tahminler; hangi rapora ya da analize ihtiyacınız olduğunu belirleyin, muhasebe yazılı sizin için gerisini halletsin.
• Görev atama opsiyonu: Maaşların hesaplanması, KDV ve diğer vergilerinin ayarlanması konusunda, otomatik görev atama özelliği ile işinizi kolaylaştırır.
• Hataların azaltılması: Online yazılımlar ile geleneksel muhasebe yönteminin fatura, makbuz kaybı gibi olumsuzluklarını yaşamazsınız.
• Diğer sistemlerle entegrasyon: Online bankalar ve e-ticaret platformları ile entegrasyonlar online muhasebe yazılımlarının en önemli artısı. Online muhasebe yazılımı kullanmak bir çok noktada şirketinize paradan ve zamandan tasarruf ettirebilir, geleceğe dair değerli içgörüler sağlayabilir. Eğer şirketinize uygun muhasebe yazılımı seçimini doğru yapar ve muhasebe sistemlerinizi dijitalleştirebilirseniz bu yaptığınız en doğru yatırımlardan biri olacaktır.

Dezavantajlar

Eğer şirketinizde kullanacağınız bir online muhasebe yazılımı arıyorsanız aşağıda belirttiğimiz problemlere ve dezavantajlara bir göz atmanızda fayda var.
• Fiyat: Aradığınız yazılımı seçerken fiyat/performans değerlendirmesi yapmanız önemli. Örneğin çok ama düşük meblağlı fatura kesen bir işletmesiniz ama e-fatura gönderimi birim biraz maliyetliyse bu durum sizin için dezavantajlı olabilir.
• İlk kurulum: Online olmayan geleneksel muhasebe yöntemleri kimilerine daha kolay ve esnek gelebilir. Ayrıca, online yazılımlarda ilk kurulum aşaması önemlidir. Bunu doğru bir şekilde sağlayamazsanız ekstra masrafların önüne geçemezsiniz.
• Destek hizmetleri: Satın aldığınız muhasebe yazılımının bakımı ve diğer müşteri destek hizmetleri aldığınız paketin içinde olmalıdır.
• Özel ihtiyaçların karşılanması: Müşteriye uygun kişisel çözümler getiremeyen online muhasebe yazılımları küçük şirketler tarafından pek tercih edilmez. Sonuç olarak online muhasebe yazılımlarının dezavantajları, yazılım seçilirken ve kurulurken yapılan hatalardan kaynaklıdır. Eğer şirketinize uygun olan muhasebe yazılımını seçerseniz dezavantajları minimum seviyeye indirmiş olursunuz.

Bir online muhasebe yazılımına ihtiyacım var mı?

Bir iç değerlendirme yapmadan buna karar vermeniz mümkün değil. Her işletme her tip online muhasebe yazılımına uygun olmayabilir fakat doğru bir muhasebe sistemini seçmeden de şirketiniz layıkıyla yönetebilmeniz pek olanaklı değildir.

Küçük ve yeni işletmeler ilk başlarda masraftan korktuklarından dolayı online muhasebe yazılımlarına tereddütlü yaklaşırlar. Kendi araştırmanızı yaptıktan sonra ilgilendiğiniz yazılım firmasından destek alın. Piyasanın en uygun fiyatlı online muhasebe yazılımı Bizim Hesap, etkin ve ilgili müşteri destek hizmetleri ile potansiyel müşterilerine yol gösteriyor. Kullanıcılarından, özellikle fiyat/performans ve detaylı destek hizmetlerine dair olumlu geri dönüşler alıyorlar. Deneyin ve en iyisine siz karar verin.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.