18.04.2019

Şirketinizin Tasarruf Etmesini Sağlayacak 10 Öneri

Şirketinizin Tasarruf Etmesini Sağlayacak 10 Öneri

Şirket sahibisiniz ve giderlerinizi yöneterek tasarruf etmek istiyorsunuz. Bunun için öncelikle sistematik bir çalışma düzenini oturtmanız gerekiyor. İşte size şirketinizin tasarruf etmesini sağlayacak 10 öneri:

  • İyi bir sistem oluşturmak: Paradan tasarruf etmenin en sağlam yolu iyi bir sistemi oturtmaktır. Bu şekilde hem tasarruf edilir hem de iş süreçleri kolaylaştırılır.
  • Yetenekli bir ekip kurmak: Bununla beraber iş süreçlerinize yardım edecek ve tasarruf etmenizi sağlayacak diğer bir adım da yetenekli bir çalışma ekibi kurmaktır. İyi bir yetenek havuzu kurarak, masraflı olabilecek işleri kendi çalışanlarınızla halledebilir ve dışarıdan destek almaya da ihtiyaç duymazsınız. Hal böyle olunca da tüm faaliyetleri kendi bünyesinde halleder ve dışarıya para vermezsiniz.
  • Pazarlık etmeyi bilmek: İndirim istemek, iş anlaşmalarında mutlaka kullanılması gereken yöntemlerden birisidir. Özellikle küçük ölçekli bir şirketseniz bundan yararlanmalısınız.
  • Çok lüks ofise ihtiyaç yok: Ofisler günümüzde gerekli olmayan bir gider kaynağı olarak görülmektedir. Bu nedenle çok lüks ofislerden ziyade ihtiyacı görecek nitelikte ofisler yeterli olacaktır.
  • Finansal durum kontrol altında olmalı: Finansal durumunuzu sürekli kontrol altında tutmalı ve giderlerinizi de bu yönde yönetmeniz gerekmektedir.
  • Eleman fazlalığına dikkat: Eğer gerçekten bir elemana ihtiyacınız yoksa almamalısınız. Pek çok şirket gerekli olmayan bazı pozisyonlar için eleman almaktadır. Bu pozisyonlara eleman almak yerine, ofisler için üretilen yazılımlardan destek alabilirsiniz.
  • Harcama planlaması yapın: Şirket içerisinde yapılacak harcamaları mutlaka kontrol altına alın ve ihtiyacınız olmayan ürün ve hizmetleri almayın.
  • Dijital belge kullanmak: Kağıt belge kullanımını minimuma indirmek, ciddi oranda tasarruf yapmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle kağıt yerine dijital belgeye yönelmek şart.
  • Fazla mesai uygulamamak: Personel giderleri, şirketin en önemli harcamalarını oluşturmaktadır. Bu nedenle fazla mesai uygulamamak tasarrufu sağlayacak aynı zamanda çalışanlar yorulmayacak ve verimlilik de artacak.

Teknolojiden Mutlaka Faydalanın

Gelelim iş yerlerinde tasarruf etmeyi sağlayan en önemli adıma: Teknolojiyi doğru kullanmak. Günümüzde yeni geliştirilmiş teknolojiler kurum ve kuruluşlara birçok avantaj sağlıyor. Özellikle iş yerleri için hazırlanan yazılımlar, birçok personel almak yerine tek bir personelle bütün işleri rahatça halletmeyi sağlıyor. Üstelik bu sırada personel de yorulmuyor ve daha verimli bir şekilde çalışıyor.

Bahsi geçen bu yazılımlar aynı zamanda çalışma sistemini de dijital bir hale getiriyor ve kağıtsız çözümleri ortaya koyuyor. Örneğin muhasebe kayıtlarını kağıtlara geçirmekle uğraşmak yerine Bizim Hesap muhasebe yazılımı kullanılarak tüm sistemi bilgisayar ortamı üzerinden yönetmeniz mümkün olmaktadır. Bu sayede kağıt masrafından da kurtulmuş olursunuz.

Bizim Hesap yazılımlarını kullanan her firma birçok avantajı da elde etmektedir. Online ön muhasebe programı birçok kampanya ve avantaj ile her zaman kazandırmaya devam etmektedir. Bu yazılımlar sayesinde iş süreçlerinizi yönetirken hem zamandan hem de paradan tasarruf etmeniz mümkün olmaktadır.

Bizim Hesap İle Yapılan Tasarruflar

Bizim Hesap yazılımlarının sizi tasarruf ettirecek avantajlarından bazıları şu şekilde:

Ücretsiz sanal pos: Bizim Hesap e-tahsilat entegrasyonu sayesinde tahsilat süreçlerinizin tümünü online ortama taşıyabilir, kağıt ve kartuş masrafından kurtulabilirsiniz. Üstelik bunun için entegrasyon bedeli ödemenize de gerek kalmaz.

E-fatura entegrasyonu: Bizim Hesap’ın e-fatura entegrasyonu ile her fatura için sadece 12 kuruş ödeme yaparak e-fatura gönderebilirsiniz.

Ücretsiz e-ticaret entegrasyonları: Bizim Hesap, e-ticaret entegrasyonlarını da ücretsiz bir biçimde sunarak, online satış süreçlerini kolay bir hale getirmektedir.

Bizim Hesap’taki avantajlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için şimdi tıklayın.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.