20.02.2020

KOBİler için E-Faturaya Geçiş Süreci Kolay Mı?

KOBİler için E-Faturaya Geçiş Süreci Kolay Mı?

KOBİlerin e-faturaya geçişi hakkında kaleme aldığımız yazıda siz de işletmeniz için faydalı olabilecek bilgileri bulacaksınız.

E-Fatura çoğunlukla büyük işletmelerin ihtiyaç duyacağı bir yenilik gibi düşünülse de aslında öyle değil. Sunmuş olduğu pratik imkanlar ve yenilikçi çözümler sayesinde sizin de e-faturaya geçmeniz işlerinizi kolaylaştırması açısından oldukça önem arz ediyor. O halde, KOBİler için e-faturaye geçiş sürecinden biraz bahsedelim.

E-Faturaya Geçiş İçin İşletmemin Cirosu Ne Olmalı?

Yeni düzenlenen kanunlar bazında bakıldığı zaman 2018 ve 2019 yılında 5 milyon TL üzerinde ciro yapan işletmelerin 1 Temmuz 2020 tarihine kadar e-faturaya geçmesi zorunlu kılınmıştı. Bu yüzden cirosu yüksek işletmeler için e-faturaya geçiş kanuni bir sorumluluk ve zorunluluk halinde.

Ancak bu durum 5 milyon TL altında cirosu olan bir işletme için e-faturaya geçmesinin yasak olması anlamına gelmiyor. Gönüllü olarak da e-fatura kullanmaya başlayabilirsiniz. Üstelik e-arşive geçme zorunluluğu 2020 yılı kapsamında zaten çoğu işletme için bir öncelik olmuşken, aynı zamanda e-faturaya geçmek ve geçişin diğer avantajlarından faydalanmayı neden seçmeyesiniz?

E-Faturaya Geçiş Çok Maliyetli mi Olacak?

Aksine! E-fatura uyarınca yapılan kanuni düzenlemeler de aslında e-faturanın çok daha fazla tasarruf sağlamasıyla da yakından ilişkili. Kağıt üstünde kesilen faturalarla kıyaslandığı zaman e-fatura hem zaman hem maliyet hem de lojistik açısından oldukça tasarruf etmenizi sağlıyor. Dolayısıyla da sanılanın aksine KOBİler için e-faturaya geçmek daha masraflı olmuyor.

E-Fatura Matbu Faturaya Göre Çok Daha Pratik

Fatura kesmek için özel bir yazıcı almak, tonlarca kağıdın masrafını karşılamak, saklanması zorunlu olan süre boyunca tüm faturalara yer açmak… KOBİler için de oldukça külfetli olabilen bu detayların hepsinden e-fatura ile kurtulmanız mümkün. Her şeyi bulut tabanlı bir depolama alanında saklayabilir, istediğiniz zaman istediğiniz yerde buraya erişim sağlayabilirsiniz. Fatura işlemlerini çok daha kısa sürede halledebilir ve fatura düzenleme sürecini de çok daha kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

E-Fatura İle Mali Müşavirinizle Daha Kolay İletişim

Muhasebe işlemelerinizin takibi ve gerekenlerin yapılması için mali müşaviriniz ile aranızda oldukça yoğun bir iletişim gerekebilir. Bütün faturaların ona ulaştırılması, bunun için gerekli olan zamanın takibi vs. gibi detaylar işlerini büyütmek isteyen KOBİler için oldukça yoğun bir gündem demek. Ancak bunun yerine tek panel üzerinden yönetimini yapabileceğiniz e-fatura sistemi ile mali müşavirinize hiçbir şey göndermek zorunda kalmadan her şeye erişmesine olanak tanıyabilirsiniz.

Bizim Hesap ile KOBİler de E-Faturaya Kolaylıkla Geçiş Yapıyor

Tam bu noktada Bizim Hesap olarak size, biz yardımcı olabiliriz. Muhasebe işlemlerinizin tümünü tek bir panel üzerinden kolayca yürütebileceğiniz dijital bir platform için 7/24 desteğimiz de hazır. Hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. İşinize daha rahat odaklanmak, KOBİ olarak varlık kazanan ticari kimliğinizi daha fazla büyütmek için gereksiz zaman kaybından da, iş gücünden de, maliyetten de kurtulabilirsiniz. Bizim Hesap ile tüm fatura işlemlerinizi tek bir panel üzerinden kolaylıkla yerine getirebilir, kanuni düzenlemelerin hepsine uygun olarak güncellenmiş bir sistem ile hiçbir şeyi takip etmek zorunda kalmadan her şeyden haberdar olabilirsiniz. Hemen Bizim Hesap’ı seçin, yenilenin! Geçiş Kolaylığı ile ilgili daha fazla bilgi almak için şimdi inceleyin veya telefon numaralarımızdan hemen bize ulaşın.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.