26.02.2021

Entegratör Firma ile E-Arşiv Kullanım Kolaylığı

Entegratör Firma ile E-Arşiv Kullanım Kolaylığı

Her yıl dijital dönüşüm hacminin daha fazla arttığı görülüyor. Bu doğrultuda da Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından e-fatura ve e-arşive geçiş belli kurumlar, sektörler için zorunlu hale getiriliyor. Ancak bu dönüşümde özel entegratörler sayesinde kolay çözümler ve adaptasyonu hızlandıracak seçenekler de sunuluyor.

Bu yıl sağlık sektörü için de e-fatura ve e-arşiv kullanım zorunluluğu gelmiş bulunuyor. Dijital dönüşüm sayesinde tüm fatura işlemlerinin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği, kağıt israfının kısıtlanarak doğanın korunduğu, fiziksel arşivlerin kapladığı alanların ortadan kalkması ile daha az alanın işgal ettiği bir çözüm dünyası sunuluyor. Ancak yine de geleneksel yöntemlerden daha yenilikçi çözümlere geçiş süreci her zaman ve herkes için kolay olamayabiliyor. Yeni bir sistemin kurulması, buna entegre olunması için de belli bir mesai gerekebiliyor. Bu çözüm de yine Başkanlığın almış olduğu karar sayesinde geçiş yapmakta zorunlu tutulan herkesi rahatlattığı gibi artık geçiş zorunluluğu olmayanlar için de kolaylık sağlıyor.

Özel Entegratörler Sayesinde İşinizi Kolaylaştırın

Gelir İdaresi Başkanlığı, yayınladığı mevzuatta aşağıdaki maddeye yer vermiş bulunuyor:

”e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, GİB portalından düzenlenme zorunluluğu bulunan 5/30 bin üzeri faturaların, Başkanlık Sistemleri ile bu konuda entegrasyon yapabilen özel entegratör kuruluş sistemleri aracılığıyla da düzenlenebilmesi imkanı sağlanmakta”.

Burada belirtilene göre e-Arşiv Faturaya geçme zorunluluğu bulunmadığı halde, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların vergiler dahil toplam tutarının 30 bin TL’yi; vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından ise vergiler dahil toplam 5 bin TL’yi geçmesi halinde GİB portalı dışında, Başkanlığın e-Belge düzenleme portalına gerekli entegrasyonlar sağlanıp Başkanlık’tan izin alan özel entegratörler aracılığıyla da e-arşiv faturaların düzenlenmesi imkanı kullanıcılara sunuluyor.

Şuan bu süreç tüm entegratörler için hazırlık aşamasında olmasına rağmen, Bizim Hesap bu özelliği de kısa sürede kullanıcılarına ulaştırmak için sabırsızlanıyor.

Bizim Hesap ile Hesaplı Tercihler

Bizim Hesap’ın kullanımı kolay ara yüzü sayesinde kolayca fatura oluşturabilir ve bu faturaların hepsini, çıktı almak zorunluluğu olmadan bulut tabanlı bir depolama alanı üzerinde saklayabilirsiniz. Bütün muhasebe işlemlerinizi de kolayca yürütebileceğiniz Bizim Hesap sayesinde hem yasal zorunluklarınızı yerine getirebilir hem de dijital dönüşüme hızlıca adapte olabilirsiniz.

Rekabetçi fiyat politikası ve sunduğu avantajlar ile aynı zamanda entegratör firma olan Bizim Hesap’ta basit birkaç adımı tamamladıktan sonra 14 günlük ücretsiz deneme sürecinizi başlatabilirsiniz. Her geçen yıl daha da kapsamlı bir şekilde genişleyecek olan dijital dönüşümde siz de güvenilir bir hizmet alabilirsiniz. Bizim Hesap’ın tüm özelliklerindenve sayısız avantajından yararlanmak için şimdi iletişime geçin.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.