15.10.2019

E-Ticarette Fiyat Yönetimi Nasıl Yapılır?

E-Ticarette Fiyat Yönetimi Nasıl Yapılır?

E-ticaret yapıyorsanız ürünlerinizin fiyatlarının güncel olması şart. Peki, özellikle de farklı pazar alanlarında satış yaparken fiyatları nasıl yönetirsiniz?

E-ticaret demek hiç durmadan değişen, dönüşen, bir kaba sığmayan satış dinamiğini kontrol etmek demektir. Ürünleriniz, ürün kategorileriniz, kampanyalarınız, fiyatlarınız hiç durmadan güncellenir. Geleneksel pazar alanındaki arz talep meselesi ve satışa etki edecek faktörlerin ağır değişimlerinden eser yoktur. Sizin de bu hıza yetişmeniz gerekir. Peki e-ticarette fiyat yönetimini nasıl sağlarsınız?

E-Ticarette Fiyat Yönetiminin Önemi Nedir?

Operasyonu yönetmenin zorluğu sizi yıldıracak gibi olduğu zaman hatırlamanız gereken bazı önemli detaylar size yardımcı olabilir. Bu yüzden konunun önemini de ele almakta fayda var:

E-ticaret dinamiği içinde var olmak pek çok bakımdan büyük kolaylık sağlıyor. Her şeyden önce satış yapmak istediğiniz kitle ister şehrin ister ülkenin hatta isterse dünyanın öbür ucunda olsun, siz tüm ticari sürecinizi online olarak yönetirsiniz. Tabii bu avantajlar, özellikle günümüzde, birçok kişi tarafından fark edilmiş olduğu için de rekabet e-ticaret alanında da hızla artıyor.

Rekabette geriye düşmemek için her daim talepleri karşılamak, sitenizi güncel tutmak, kullanıcıların sizden alışveriş yapmasını sağlayacak etkenleri barındıran bir zemin hazırlamalısınız. Aksi halde kullanıcı saniyeler içinde bile sitenizi terk edebilir. Kullanıcının sitede kalması ile birlikte alışveriş deneyimi için de en iyisini sunmalısınız. Bunun da başlıca koşulu fiyatlarınızın güncel olmasından geçiyor.

E-ticaret alanında fiyat yönetimini yanlış bir şekilde yapabilmek yalnızca satışlarınız üzerinde değil, marka güvenilirliğinize de olumsuz etki eder. Ürün ya da hizmetlerinizin fiyatları güncel değilse, çoktan vadesi dolmuş bir indirim, hala sitenizde yer alıyor ve kullanıcı bu fırsattan yararlanamayacağını satın alma sırasında öğreniyorsa, üstelik hiçbir yerde fiyat bilgisi de bulunmuyorsa kullanıcı yalnızca sitenizi terk etmekle kalmaz; bir daha sitenize gelmesi de pek olası olmaz.

“Bizim”le E-Ticarette Fiyat Yönetimi

Bu yönetimi sağlamanın en zor tarafı farklı pazar alanlarındaki ürünlerinizin her birini ayrı ayrı güncellemek zorunda olmanızdır. Bu durum hem çok fazla mesai hem de ciddi oranda bir takip gerektiriyor. Rekabet etmek için gereken stratejileri de kurmanız gerektiği düşünüldüğü zaman her platformu tek tek takip etmeniz büyük bir zorluk yaratıyor.

Bununla birlikte teknoloji de her geçen gün gelişiyor. Biz de bu gelişmelerin, yenilikçi ve pratik çözümlerin takipçileri olarak sorunları tespit etmekle kalmıyoruz; böylesi önemli ve zor bir durum için tek bir ekran üzerinden dilediğiniz pazar alanında fiyatlarınızı güncellemenizi sağlıyoruz. Bu sayede yönetimi tek bir ekran üzerinden yaparken her bir pazar alanını takip edebilmenizi mümkün kılıyoruz. Vaktiniz de rekabet gücünüzü artıracak olan stratejileri kurmaya, gerekli olan iyileştirmeleri yapmaya kalıyor.

Siz de Online Ön Muhasebe Programı Bizim Hesap’ın e-ticaret stok yönetimi dahil sayısız çözümlerinden faydalanmak için “Bizim”le çalışmaya başlayın!

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.