16.05.2024

Trendyol’da Satış Nasıl Yapılır? Etkili Satış Yöntemleri Nelerdir?

Trendyol’da Satış Nasıl Yapılır? Etkili Satış Yöntemleri Nelerdir?

Trendyol’da satış yapmak, son derece popüler olan pazar yerlerinden biri olan Trendyol’un sunduğu avantajları kullanmak anlamına geliyor. Birçok dijital pazaryeri gibi Trendyol da satıcı ve alıcıları tek bir platformda buluşturuyor. Alıcı, satın almak istediği ürünü Trendyol üzerinden araştırarak satıcılar arasında karşılaştırma yapar ve satın alma işlemlerini gerçekleştiriyor. Peki ama Trendyol’da etkili satış nasıl yapılır? Trendyol satış arttırma adına uygulanması gerekenler nelerdir? Bu yazımızda profesyonel olarak Trendyol’da nasıl satış yapabileceğinizi anlatacağız.

Trendyol’da Satış Mağazası Nasıl Açılır?

Trendyol’da satış yapmak için mağaza açabilmek adına gerekli şartları yerine getirmeli ve başvuru adımlarını uygulamalısınız. Trendyol satış mağazası açabilmek için şu önkoşulları sağlıyor olmanız gerekir:

Vergi mükellefiyeti, en önemli ön koşuldur. Pazaryerinde mağaza açabilmeniz için vergi mükellefiyeti olmalısınız. Dolayısıyla şirketleşmeniz son derece önemlidir. Anonim şirket, kollektif şirket başta olmak üzere farklı şirket türlerinden herhangi bir tanesini seçebilirsiniz.

Satışını gerçekleştirecek ürünlerinizle ilgili yeterli stoğu elinizde bulundurmalısınız. Bunların yanı sıra Trendyol’un sayfasında yer alan başvuru formunu doldurmalısınız. Formda, sizden çeşitli bilgiler istenir. Bu bilgiler arasında;

  • Adınız-soyadınız
  • Cep telefonunuz
  • E-posta adresiniz
  • Şirket türü
  • Satılacak ürün kategorisi yer alır.

Formu doldurduktan ve SMS doğrulama işlemini yaptıktan sonra “satıcı kaydı” alanına geçiş yapabilirsiniz. Burada mağaza adı, şirket türü, vergi dairesi, kep adresi başta olmak üzere birtakım bilgiler talep edilir. Gerekli bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde vermeniz oldukça önemlidir. Ardından operasyon ve iletişim bilgileri, başvuru kontrolü ve ürün yükle adımlarını da tamamladıktan sonra Trendyol üzerinden mağazanızı açabilirsiniz. 

Trendyol’da Mağaza Açmak için Gerekenler Nelerdir?

Trendyol’da mağaza açmanız için iletmeniz gereken çeşitli belgeler ve bilgiler mevcuttur. Bunlar olmadan mağaza açmanız mümkün değildir. Öncelikle Trendyol’a iletmeniz gereken birtakım evraklar bulunur. Bu evraklar genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • 2017 ve sonrasına ait olan vergi levhası
  • Sermaye şirketleri için son 6 aya ait olan faaliyet belgesi
  • İmza sirküleri (Şahıs şirketlerinde imza beyannamesi)
  • Ticari Sicil Gazetesi
  • Satıcı üyelik sözleşmesi

Belirtilen evrakların yanı sıra, Trendyol’a iletmeniz gereken bilgiler de mevcuttur. Bu bilgiler şu şekilde özetlenebilir:

  • Ad-soyad ve iletişim bilgileri
  • Şirketinize ait çeşitli bilgiler (Vergi dairesi, kayıtlı e-posta adresi, şirket ticari ünvanı, ticari sicil numarası vb.)
  • Mağaza adınız, kargo bilgileriniz, satış yapacağınız kategori ve tercih ettiğiniz entegrasyon modeli
  • Varsa kendi e-ticaret sitenizin linki
  • Başka pazaryerlerinde satış yapmanız hâlinde linkleri

Bu tür bilgileri iletmeniz, Trendyol’da satış yapabilmenizi olanaklı hâle getirir.

Trendyol’da Satış Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Trendyol’da satış yapmak, sizin için çok daha fazla müşteriye ulaşmak anlamına gelir. Fakat ancak sistemli bir şekilde hareket ettiğinizde müşteri sayınızı arttırabilirsiniz. Bu nedenle Trendyol satış yapma adına bilmeniz gereken çeşitli püf noktalar bulunur. Bu püf noktalar;

  • Doğru ürünleri seçmek,
  • SEO çalışmaları gerçekleştirmek,
  • Mağaza puanını yükseltmek,
  • Müşteri geri bildirimlerini önemsemek,
  • Doğru fiyatlandırma politikası uygulamak,
  • Kargo ve ürün tedarik sürecini geliştirmek şeklinde sıralanabilir.

Her bir adım, kâr marjınızı arttırmanıza olanak tanıdığından bu adımları uyguluyor olmanız son derece önemlidir. Bunların yanı sıra stok takibi başta olmak üzere çeşitli konularda da itiz hareket etmeniz gerekir. 

Doğru Ürünleri Seçin

Doğru ürünlerin seçimi, Trendyol’da satış yapmak adına bilinmesi gereken adımlardan ilkidir. Özellikle çok fazla talep edilen ürünleri seçerek kısa sürede müşteri sayınızı arttırabilirsiniz. Ayrıca kâr oranınızı arttırabilir, müşteri memnuniyetinizi arttırabilirsiniz. 

SEO Çalışmaları Gerçekleştirin

SEO çalışmaları, dijital dünyada etkili reklam çalışmaları arasında yer alır. Bu nedenle SEO çalışmalarına önem vermeniz, ürünlerinizin arama motorlarında bir adım önde yer almasını sağlar. Trendyol’da satış yapmak için uygulamanız gereken aşamalardan biri olan SEO çalışmaları ile mağazanız, Trendyol aramalarında daha fazla görünürlük elde eder. Bunun yanı sıra doğru anahtar kelimeleri kullanmanız, hedef kitlenize doğrudan ulaşmanızı sağlar.

Trendyol üzerinde SEO çalışmaları yapabilmek için ürün başlıkları ve açıklamalarını yazarken hedef kitlenizin arama kriterlerine uygun anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. Kaliteli ürün görselleri seçebilir ve müşteri yorumlarını dikkate alıp gerekli dönüşleri yapabilirsiniz. 

Mağaza Puanınızı Yüksek Tutun

Trendyol’da satış yapmak için bilmeniz gerekenlerden bir diğeri, mağaza puanınızı yüksek tutmanızdır. Müşterilerinizin geri dönüşleri olumlu olursa ve müşterileriniz, mağazanız için yüksek puan verirse bu durum, diğer Trendyol satıcıları arasında ön plana çıkmanızı sağlar. Mağaza puanınızı; siparişlerinizi zamanında teslim ederek, müşterilerinize kaliteli ürünler göndererek ve iade ile iptal oranlarını minimize ederek yüksek tutabilirsiniz. 

Müşteri Geri Bildirimlerini Önemseyin

Trendyol’da başarılı bir satış adına müşterilerinizin geri bildirimlerini önemsemelisiniz. Çünkü bir müşteri, istediği ürüne sorunsuz bir şekilde ulaşmak ister. Ayrıca satın alma süreci içinde herhangi bir sorunla karşılaştığında, kısa sürede çözüme kavuşmayı arzular. Bu tür konularda problem yaşayan alıcılar, mağaza için olumsuz yorumlarda bulunabilir. Herhangi bir olumsuz yorumla karşılaştığınızda müşterilerinizle iletişim kurmalı, eksiklerinizi gidermelisiniz. Bu tür hususlara dikkat etmeniz, Trendyol’da satış yapmak için çok daha başarılı adımlar atmanızı sağlayacaktır. 

Doğru Fiyatlandırma Politikası Uygulayın

Hedef kitlenizi tanımanız ve rakipleriniz hakkında bilgi edinmeniz, doğru fiyatlandırma politikası uygulamanızı sağlayacaktır. Ayrıca ürün fiyatlandırması yaparken maliyetlerinizi göz önüne almanız gerekir.

Kargo ve Ürün Tedarik Sürecinizi Geliştirin

Trendyol’da satış yapmak için kargo ve ürün tedarik sürecinizi de geliştirmelisiniz. Hızlı ve güvenilir bir kargo firması ile çalışmanız, ürünlerin kısa sürede müşteriye ulaştırılmasına katkı sağlar. Bunun yanı sıra tedarikçilerinizi titizlikle seçmeli ve ürünlerinizi sorunsuz bir şekilde tedarik etmeye özen göstermelisiniz. 

Trendyol’da Vergi ve Faturalandırma Süreci Nasıl İşler?

Trendyol’da satış yapmak, vergi ve faturalandırma süreci hakkında bilgi edinmeyi de zorunlu kılar. Trendyol ürün satışı, birtakım yasal yükümlülüklerle karşılaşmanıza neden olabilir. Öncelikle her sipariş için fatura düzenlemeniz gerekir. Bunun yanı sıra Trendyol yönetim paneli üzerinden doğrudan fatura kesebilirsiniz. Fatura kesme programlarını kullanmanız da mümkündür. Ayrıca her ay, beyanname vermeniz ve gelir vergisi ile KDV ödemelerini zamanında yapmanız gerekir.

Satışlarınız ve giderleriniz için doğru ve sistematik bir şekilde muhasebe kayıtlarını tutmanız da önemlidir. Bunun için Trendyol muhasebe entegrasyon araçlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca e-arşiv entegrasyonu ile faturalarınızı dijital ortamda sorunsuz bir şekilde saklayabilirsiniz. Trendyol’da satış yapmak için gerekenler arasında yer alan vergi ve faturalandırma süreci, satışlarınızı yasal bir zemine oturtmanızı sağlar. 

Bizim Hesap E-Ticaret Entegrasyonu ile Tüm Süreci Kolay Hâle Getirin

Trendyol’da satış yapmak, özellikle son dönemlerde sıklıkla talep edilir. Çünkü rağbet gören dijital pazaryerlerinde yer almak, markaların çok daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlar. Fakat Trendyol’da satış yapabilmek adına daha önce de bahsedilen hususlara dikkat etmeniz son derece önemlidir. Doğru bir satış, daha fazla müşteri ve kârlılık anlamına gelir.Satış sürecinde profesyonel destek almak istiyorsanız, Bizim Hesap uzmanlığından yararlanabilirsiniz. Bizim Hesap, e-ticaret entegrasyonu konusunda size gereken desteği sunacaktır. Bunun yanı sıra e-ticaret sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlamanız adına farklı alanlarda da hizmet veren Bizim Hesap, rakiplerinizden bir adım önde yer almanızı sağlar.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.