21.09.2020

E-Ticaret Yapmanın Yolları ve Maliyeti Nedir?

E-Ticaret Yapmanın Yolları ve Maliyeti Nedir?

Dijitalleşen dünyada ticaretin de artık elektronik halinin günlük hayatımıza çok fazla dahil olduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla da sıfırdan bir işletme sahibi olacaklar için de hali hazırda işini e-ticarete taşımak isteyenler için de dijital dünya büyük bir potansiyel barındırıyor.

Neden E-Ticaret Yapmalısınız?

Dünyada milyarlarca aktif internet kullanıcısı bulunuyor. Yalnızca sosyal bir iletişim aracı olarak değil satın almak için de pek çok insan önce internette araştırma yapıyor. Gıda, sağlık, teknoloji ve daha pek çok sektörün hızla internette yer alması da insanların aradıklarını bulmalarını sağlıyor.

E-ticaret ile sadece büyük bir potansiyele ulaşmakla da kalmıyorsunuz, aynı zaman bunu konvansiyonel yollardan çok daha uygun maliyetlerde gerçekleştirebiliyorsunuz. Örneğin; ürün, hizmet, marka ya da kampanyalarınızı duyurmak için internette çıkacağınız reklamlar; hem TV ve radyo gibi pek çok kanaldan daha uygun maliyetlerde oluyor hem de geri dönüşünü rakamsal olarak ölçebiliyorsunuz.

Nasıl E-Ticaret Yapılır?

Bir hizmet ya da bir ürün satabileceksiniz e-ticarete girebilirsiniz. Bunun için fiziksel bir işletmeye sahip olmanız da gerekmiyor. İster tedarik edin, isterseniz de kendiniz üretimini yapıyor olun bir ürünü satmak için bir web sitenizin olması yeterli bir başlangıç oluşturuyor.

Markanızı doğru konumlandırmak için sektörel bir araştırma, rakip ve fiyat analizleri size yardımcı olacaktır. Sonrasında ise dijital dünyanın kullanım alışkanlıklarına uygun olan bir web sitesi ile birlikte satışa başlayabilirsiniz.

Elbette markanızı, ürün ve hizmetlerinizi duyurmak biraz vakit alacaktır. Bunun için dijital pazarlama kanallarını kullanmanız da gerekecektir. Yanı sıra kendi web siteniz ile birlikte pazaryerlerinde yer almak marka bilinirliğinizin artması için de size yardımcı olacaktır.

Çok Fazla Maliyet mi Gerektirir?

Konvansiyonel oluşumlardan, pazarlama yöntemlerinden çok çok daha uygun bir maliyet ile satış yapmaya başlayacaksınız elbette. Bununla birlikte maliyeti düşürmek için ne kadar iyi hesaplar yaparsanız o kadar faydalı olacaktır da.

Bir e-ticaret sitesinin kendi içinde pek çok masrafı olabiliyor. Bununla birlikte pazarlama için de gereken dinamiklere belli bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Tüm bunları doğru yönettiğinizde hesaplarınız pek de şaşmayacak ve kendinizi açmazda bulmayacaksınız. Yani, burada süreç yönetimini doğru yapmak oldukça önemli.

Birçok işletmenin mali hesapları kontrol etmesi ve yönetmesi çok fazla vaktini alıyor. Üstelik başka pek çok iş yapmaları gerektiği için vergi ödemelerinden ürün fiyatlarının güncellenmesine kadar pek çok konunun takibi de zorlaşıyor.

Bizim Hesap ile Rahat Edin

E-ticaret sitenizdeki herbir mali işlemi kolayca halledebilir, ürün stok bilgilerinden sipariş teslimine kadar bütün süreci kolayca yönetebilirsiniz. Pek çok pazaryeri için entegrasyon hizmeti veren Bizim Hesap sayesinde mobil olsanız dahi iOS ve Android uygulamalar sayesinde dilediğiniz zaman panele bağlanabilirsiniz.

Entegrasyon işlemlerinin dışında sıkı takip gerektiren, gecikmeler yüzünden ödemek zorunda kalabileceğiniz cezalardan sizi kurtaran online muhasebe programı sayesinde de süreci çok kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

İş yükünüzü büyük oranda hafifleten, kullanımı kolay Bizim Hesap sayesinde kağıt masraflarından, arşiv sorunlarından, yapmanız gereken ve almanız gereken ödemelerin takibinden kurtulabilirsiniz. Üstelik 14 gün ücretsiz deneme süresinde memnun kalmazsanız vazgeçebilirsiniz. Siz de Bizim Hesaplı olun, rahat edin.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.