27.03.2023

Bizim Muhasebeci Nedir? Mali Müşavirlere Faydaları Nelerdir?

Bizim Muhasebeci Nedir? Mali Müşavirlere Faydaları Nelerdir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen elektronik belgeler, elektronik gönderim ve arşiv gibi zorunlulukların temeli e-dönüşüme dayanır. E-dönüşüm, neredeyse her alanda teknolojinin gelişmesi ve sunduğu imkanlarla başlayan bir yenilenme sürecidir. Şirketlerin ve firmaların fiziki ortamda tuttukları kayıtlar, evraklar ve faturalama işlemleri gibi birçok aksiyonu dijital ortama taşımayı hedefler. Bilgisayar ve cep telefonu üzerinden giriş yapılan siteler, kullanılan program ve uygulamalar sayesinde geleneksel yöntemler yerini modern olana bırakır. Bizim Muhasebeci programı da e-dönüşüm kapsamında şirketler, muhasebeciler ve mali müşavirlere kolaylık sunmak için geliştirilmiştir.

Doğal kaynakların tükenmesi, çevre kirliliği ve sürdürülebilirlik kapsamında e-dönüşümün önemi büyüktür. Bu nedenle Bizim Muhasebeci uygulamasının mali müşavirler için avantajlarına geçmeden önce dünya için avantajına bakmak gerekir. Baskı ve çıktı alınan kağıtlar, doldurulan formlar nedeniyle muhasebe işlemlerinde harcanan sayfalarca kâğıda, uygulama sayesinde gerek kalmaz. Kargo gönderim ihtiyacını ortadan kaldırarak fosil yakıt tüketimine neden olmadığı için çevrecidir. Arşiv olarak saklanması gereken belgeleri dijital ortamda depolayarak yer ve kaynak ihtiyacını azaltır. Şirketlerin ve mali müşavirlerin sürdürülebilir iş potansiyellerini artırır.

Bizim Hesap, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın her yıl daha fazla mükellefin katılımını zorunlu bıraktığı e-dönüşüm için özel entegrasyon hizmeti verir. Elektronik belgeye geçiş sırasında bireysel olarak dönüşümünü tamamlayanlar Bizim Hesap online ön muhasebe programları ile birçok işlemi tek başına halledebilir. Entegrasyon hizmeti sayesinde zorunluluğunu yerine getiren mükellefler aynı zamanda ayrıcalıklı bir program edinir.

Mali müşavirlerin de müşterileri tarafından kullanılan sisteme köprü kurması birçok kolaylık sağlar. Bizim Hesap ön muhasebe programı ile bağlantı kuran Bizim Muhasebeci Dijital Köprüsü destekleyici olarak geliştirilmiştir. Bizim Hesap programı kullanan mükellefleri tek panelden yönetmek, zaman ve maliyet tasarrufu yaparken dijitalleşmenin ayrıcalıklarından faydalanmak için ücretsiz Bizim Muhasebeci uygulamasını kullanabilirsiniz.

Mali Müşavirlere Özel Tasarlanmış Arayüz

Bir programın ne kadar kullanışlı olduğunu belirleyen arayüzüdür. Bizim Muhasebeci programının arayüzü bireylerin ve şirketlerin birbiri ile etkileşim halinde işlerini yürütebilmesi için geliştirilmiştir. Kullanıcı olan mali müşavirin uygulamadan etkin ve verimli şekilde yararlanabilmesi için uzmanlar tarafından özel tasarlanmıştır.

Bizim Muhasebe uygulaması sayesinde Bizim Hesap kullanıcısı olan mükelleflerin tamamı tek bir panel üzerinden yönetilebilir. Mükelleflerden beklenen evrak, belge ve bilgilere sistem üzerinden direkt ulaşılabilir. Bu sayede birçok farklı işlem tek platformdan yürütülerek mali müşavire zaman kazandırır. Müşteri ile ortak olarak kullanılabilen veriler, e-fatura, vergi ve maaş tahakkukları sayesinde işlemler için bekleme derdini ortadan kaldırır.

Bizim Muhasebeci uygulaması sayesinde finansal ve mali işler sağlıklı şekilde hatasız yürütülebilir. İşlemleri bir arada görmek, denetlemek, kontrol etmek ve düzenlemek mümkündür. Mali performans tabloları ve tahakkuklar, kanun ve yönetmelik değişikliklerine uygun düzenlemeler ile güncellenir. Bu sayede mali müşavir uygulamayı her müşteri özelinde tam hakimiyet için kullanırken tüm işlemleri resmiyet kazanır.

Bizim Hesap ile Mali Müşavirlerin İşi Daha Kolay!

Gerçek ve tüzel kişilerden oluşan tüm müşterileriniz için Bizim Muhasebeci programını kullanabilirsiniz. Müşterilerinizi Bizim Hesap uygulamasına yönlendirerek onlar için de zaman kazandıran bir uygulamayı tavsiye edebilirsiniz. Bu sayede siz de muhasebe programınız üzerinden çok daha fazla müşterinizin işini hızlı çözebilirsiniz. İşlemleri yürütmek için ihtiyaç duyduğunuz gelir, gider, vergi ve borç bilgilerine sistem üzerinden anında ulaşarak sayfalarca dosya inceleme külfetini ortadan kaldırabilirsiniz.

Bizim Muhasebeci Paneli üzerinden ulaşabileceğiniz bilgiler şunlardır:

  • Mükellefin e-belgeleri (e-fatura, e-irsaliye, e-defter vb.)
  • Banka hesap hareketleri (para giriş – çıkış)
  • Alım faturası ve satış faturası
  • Sanal POS işlemleri

Başlaması ve Kullanması Pratik

Mali müşavirler birçok farklı müşteri ve onların evrakları ile uğraşırken zaman konusunda sıkıntı yaşayabilir. Bu nedenle zaman kazandıran, öğrenmesi ve kullanması zahmet gerektirmeyen uygulamalar daha ideal olur. Bizim Muhasebeci uygulamasına kayıt olmak ve kullanmak oldukça kolaydır. Özellikle bir zaman ayırmadan dakikalar içerisinde kullanmaya başlamanız mümkündür.

Uygulamayı kullanmaya başlamak için cep numaranızın sisteme tanımlanması gerekir. Tanımlama işlemi tamamlandıktan sonra cep telefonunuzla platforma giriş sırasında sorulan tek kullanımlık güvenlik kodu SMS yöntemi ile gönderilir. Bu kodu ve kişisel bilgilerinizi kullanarak sisteme sorunsuz şekilde giriş yapabilir, sonradan giriş şifrenizi özelleştirebilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra fiziki ortamda yaptığınız birçok işlemi burada tamamlarsınız. Kullanıcı dostu basit arayüzü sayesinde hangi eylemin nereden gerçekleştirildiği açıkça belli olur. Bu nedenle programı kullanmayı öğrenmek için ayrıca bir zaman ayırmanız ve uğraşmanız gerekmez. Bu nedenle zahmetsiz ve kolaydır. İhtiyaç duyduğunuz tüm veri, basit ekranlar ile tıklama sonucu açılır.

Tek Platformdan Kapsamlı Yönetim

Mali müşavir olmanın en büyük zorluklarından biri de çok çeşitli işlerle uğraşan mükellefin bulunmasıdır. Mali müşavirlerin tüm mükellefleri için belli tarihleri takip etmesi ve resmi süresi içinde işlemleri yetiştirmesi gerekir. Bu nedenle birçok farklı alana dağılmış evrak, fatura, dosya ve mükellef bilgisini takip etmek fazlasıyla emek ister. Bizim Muhasebeci ile tüm müşterilerinizi ve işlerinizi tek bir platform üzerinden yönetebilir, kapsamlı uygulama ile stresi minimuma indirebilirsiniz.

Bizim Hesap uygulamasında yer alan müşteri yönetimi, depo ve stok yönetimi, çek ve senet işlemleri, e-fatura ve e-irsaliye işlemleri sayesinde siz de müşteriniz de rahat eder. Müşterilerin her bir veriyi dijital ortama kaydetmesi, belge yüklemesi sayesinde siz de ihtiyacınıza kısa sürede ulaşırsınız. İhtiyacınız olan ve yetki verilen muhasebe verilerine direkt müşteri verileri sayesinde hatasız erişmeniz mümkündür.

Onlarca farklı müşteriye ait tüm işlemleri takip etmek ve sorunsuz şekilde muhasebesini tutmak için doğru verilere anlık olarak ulaşmanız gerekir. Müşterinin dosyaları getirmesini beklemek, teslim edilmeyi unutulan faturalar ya da son dakikada ortaya çıkan işlemler hem mükellefi hem de mali müşaviri zora sokar. Oysaki Bizim Muhasebeci sayesinde müşterinin dijitalde anlık tuttuğu tüm kayıtlara ulaşarak tüm olası sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Bizim Muhasebeci paneli üzerinden müşterinizin belgelerini kontrol ederek fiziki kayıt ihtiyacı duyduğunuz zaman çıktı almanız mümkündür. Bireysel olarak farklı bir muhasebe programı kullanıyorsanız belgeleri panel üzerinden transfer de edebilirsiniz. Mükelleflerden belge temin etmek için telefon etmek, mail ya da kargo beklemek zorunda kalmadan hızla üzerinize düşen sorumluluğu tamamlarsınız.

Evrak İşlerini Daha Hızlı Halledin

Bizim Muhasebeci programının en büyük avantajı farklı evraklara ulaşımı kolaylaştırması ve diğer programlarla optimize edilmesidir. Evrak işlerini en kısa sürede sorunsuz halletmeniz için düzenlenmiştir. Vergi ve maaş tahakkukları direkt olarak sisteme yüklenebilir, elektronik belge ve diğer veriler aktarılabilir. Çeşitli e-fatura formatlarını destekleyen bir yazılımdır.  Bu nedenle PDF ve XML çıktıları da almanız mümkün olur.

Popüler muhasebe programları ile optimize edilerek datalar direkt olarak aktarılır. Luca muhasebe programına veri transferi için “Tek Düzen Hesap Planı” özelliği sunar. Bu özellik tüm verilerin direkt olarak Bizim Muhasebeci üzerinden Luca’ya aktarılmasını sağlar. Bilanço defteri tutan mükellefler için faturalar ilk seferinde ayar yapıldıktan sonra direkt olarak eşleştirmeye başlanır. Datasoft, Zirve ve Orka muhasebe programları için EXCEL, CSV, XML ve PDF uzantılı belgeler optimize edilebilir.

Daha hızlı ve sorunsuz şekilde muhasebe işlerinin çözümü için müşterilerinizi Bizim Hesap’a yönlendirebilir, Bizim Muhasebeci uygulaması ile siz de onların işini hızla halledebilirsiniz.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.