15.10.2019

E-ticarette Stok Yönetimi İçin Pratik Tavsiyeler

E-ticarette Stok Yönetimi İçin Pratik Tavsiyeler

E-ticarette stok yönetimi son derece zor ve hassas bir konu. Ancak işinizi yarayacak ve bu durumu kolayca yönetmeniz için pek çok tavsiye hazırladık.

Eğer e-ticaret yapıyorsanız ürün tedariğinden kargosuna kadar her şeyin daha hızlı bir sirkülasyonu olması gerektiğini biliyorsunuzdur. Söz konusu e-ticaret olduğu zaman, satış süreci kapıdan içeri adım atan bir müşteriyi ağırlamak ve onunla ilgilenmek gibi kontrol altında olamayabiliyor. Bu yüzden de ticari olarak istikrar sağlayacağınız ve yükseleceğiniz her detayı sık sık kontrol etmek ve yönetmek zorundasınız. Peki, nasıl? Hemen söyleyelim.

Stok Yönetiminde FIFO

First in, first out! Yani, “İlk giren, ilk çıkar” diye düşünmelisiniz. Stoğunuzun olması önemli ancak stokları eritmeniz de önemli. Stoklarda bulunan ürünlerin satılamayacak kadar beklemesi sizi zarara uğratacaktır. O yüzden de e-ticarette stok yönetimi yaparken aldığınız siparişler için ilk önce stoklanmış ürünleri yollamanız gerekir. Tıpkı marketlerde son kullanma tarihi yakın olan ürünlerin ön sıralarda yer alması gibi.

Ürün Stokları Denetiminizde Olsun

Stokta olmayan bir ürünü satmak kullanıcılar için çok olumsuz bir alışveriş deneyimidir. Bu sebeple ürün stoklarınızı her daim kontrol etmelisiniz. Bu noktada yalnızca sizin sitenizde değil, satış yaptığınız diğer e-ticaret sitelerinde de aynı hassasiyeti göstermelisiniz.

Bizim Hesap olarak bunun önemini fark ettiğimiz için e-ticaret yapan markalar için işleri kolaylaştırdık; artık tüm ürünlerinize dair e-ticaret stok yönetiminizi tek bir ekran üzerinden tüm pazar yerleri için yapabilirsiniz.

Yeni Gelenler ve Gidenler

Tüketim akıl almaz bir hızda ilerliyor. Satış yapılmayan tek bir saniye geçmiyor. Ürün gamı da talepler doğrultusunda çok hızlı bir şekilde değişiyor. Bu yüzden de satış yaptığınız tüm pazar yerlerinde, yeni satmaya başlayacağınız ürünleri ve artık satışta olmayanları belli periyotlarla düzenlemeniz gerekir.

Bunun da kolay yöntemi; Bizim Hesap ile mümkün. Bizim Hesap kullanan tüm mağaza sahibi kullanıcılar, yaptıkları e-ticaret entegrasyonu ile stokları tükenen ürünleri hemen silebilir ve yeni gelenleri de tek bir ekrandan kolayca ekleyebilir.

Sipariş Takibini İyi Yapmalısınız

Özellikle birçok pazar yerine satış yapıyorsanız bunları takip etmek çok zor olabilir. Hele de dijital çağdaki tüketicilerin sabır eşiklerinin çok düşük olduğu düşünülürse onları bekletmek, ürünleri göndermekte gecikme yaşanması sizi zarara uğratabilir.

Farklı e-ticaret sitelerinden aldığınız siparişleri tek tek yönetmek yerine Bizim Hesap ile tüm pazar yerlerinden gelen siparişleri tek bir ekran üzerinden yönetebilirsiniz.

Fatura ve Kargo İşlemleri

Bir marka için prestij kaybına sebep olabilecek iki şeyden bahsedebiliriz; faturasız ürün yollamak ve kargonun gecikmesi. Yüzünüzü görmeden, fiziksel bir yere gitmeden satın alan tüketicinin güveni çok kırılgan olabilir. Bu yüzden de hem her şeyi yasal prosedür dahilinde yapmalı hem de müşterinizi bekletmemelisiniz.

Bizim Hesap olarak tüm siparişleriniz için toplu fatura kesmenizi sağlamamız ve tüm kargo işlemlerini tek ekrandan yürütmeniz için gereken entegrasyonu yapma sebebimiz de bu durumun hassasiyeti konusunda markalarımızla empati kurabilmemiz.

Siz de e-ticaretteki başarılı performansınızı korumak ve giderek artmasını sağlamak istiyorsanız e-ticaret ürün stok yönetiminde titizlik göstermelisiniz. Her şeyi daha kolay bir şekilde yönetmek için ise hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hemen Tanışalım

BizimHesap ile şirketinizin Ön Muhasebe, e-Fatura, e-Arşiv ve tüm e-Ticaret operasyonunu tek platform üzerinden verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.